Slovenija
28 ogledov

Sofinanciranih še šest

denar bankovci finance Boštjan Tacol
Evropska sredstva. Le 12 občin samostojno ni dobilo evropskega denarja.

Razen poleti se podatki o črpanju evropskih sredstev na spletni strani Eu-skladi.si posodabljajo enkrat na mesec, so povedali na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT). MGRT je organ upravljanja za evropske strukturne sklade in kohezijski sklad ter spremlja več kot pet tisoč subjektov, ki so bili doslej sofinancirani. Ob tem se lahko porabniki za sofinanciranje prijavijo tudi neposredno prek drugih mehanizmov in programov Evropske unije (EU), a tega MGRT ne spremlja. Podatke sicer vnašajo ročno na podlagi informacij ministrstev v vlogi posredniških teles.

Na Občini Ivančna Gorica so nas opozorili, da so evropska sredstva prejeli prek ministrstev za dva projekta, uspešni pa so bili tudi z eno neposredno prijavo za sofinanciranje. Vendar pa to med pripravo članka Uspeh se ne meri po velikosti, objavljenega 23. septembra, še ni bilo vnešeno v seznam. Prav tako smo neupravičeno med občine, ki sredstev niso prejele, uvrstili občine Rogaška Slatina, Kostanjevica na Krki, Šempeter - Vrtojba, Zreče in Žalec, ki so, glede na do takrat objavljene podatke, skupno prejele vsaj slabih 18,5 milijona evrov evropskih sredstev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.