Slovenija
2552 ogledov

Šolniki, to je glede vaših plač za zdaj sklenila vlada

Učiteljica v razredu Profimedias
Odločitev je bila sprejeta na današnji seji vlade.

Vlada je sprejela izhodišča za pogajanja za spremembo kolektivne pogodbe za dejavnost vzgoje in izobraževanja. Izhodišča za pogajanja se nanašajo na posebnosti glede delovnega časa in delovne obveznosti visokošolskih učiteljev ter sodelavcev v visokem šolstvu, so zapisali v sporočilu po seji vlade.

Med vsebinami, ki jih opredeljujejo v izhodiščih, so navedli ureditev sobotnega leta, ureditev pravice do finančnih sredstev za osnovno raziskovalno in umetniško ter strokovno delo visokošolskih učiteljev in visokošolskih sodelavcev ter določitev najnižjega nadomestila za uporabo lastnih sredstev ob delu na domu.

Izhodišča so sprejeli na podlagi stavkovnega sporazuma, ki sta ga vlada in visokošolski sindikat podpisala julija. Sporazum se nanaša na neplačne zadeve sindikata, ki je ob njegovem podpisu stavko do konca leta zamrznil.

Štempljanje Slovenija Novo: to so na izredni seji odločili glede štempljanja Stavka zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Napovedan protestni shod Slovenija Če jim ne bodo ugodili, grozijo s stavko

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 20:37 07.december 2023.

    Kdo vodi državo? Sindikati zagotovo ne jo pa, namenoma izsiljujejo in rušijo..