Slovenija
19 ogledov

Spet premalo prostora

Lani je v eni od svojih praznih hiš kranjska uprava odprla vrtec Ciciban in zago Žurnal24 main
Kranjski vrtci. Tudi letos povečan vpis. Manjkajo trije oddelki.

Za 40 otrok naj bi v vrtcih zmanjkalo prostora v naslednjem šolskem letu, kažejo najnovejši podatki nedavno zaključenega vpisa. V zadnjem tednu se je število spremenilo kar trikrat. Pri kranjski mestni upravi razvoj spremljajo z mešanimi občutki.

Zamudno pregledovanje vlog
Prvotne projekcije so se vrtele okrog števila sto, zato vodjo oddelka za družbene zadeve Uroša Korenčana veseli, da bo dodatnih mest, ki jih bodo morali zagotoviti, precej manj. Občini to olajša zagotavljanje ustreznih prostorov.

Po drugi strani pa ga moti, da uprava nima vpogleda v centralni register vpisa in je odvisna od zamudnega fizičnega pregledovanja vlog.

Še v ponedeljek je denimo kazalo, da bo 70 preveč vpisanih otrok. Dan pozneje se je število prepolovilo.

Notranje rezerve
Čeprav v Kranju prostora za vse vpisane otroke trenutno še nimajo, glede zagotavljanja zadostnih zmogljivosti v torek niso bili več pretirano zaskrbljeni.

“Manjkajo nam v bistvu le še trije oddelki,” je povedal Korenčan in napovedal, da bodo zdaj najprej še enkrat preverili notranje rezerve vrtcev, pa tudi občinskega nepremičninskega fonda.

Dva oddelka bi lahko denimo uredili v kakšni hiši, ne da bi zato potrebovali gradbeno dovoljenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.