Slovenija
8855 ogledov

Spet totalna zmešnjava zaradi cepljenja: Kacin obtožuje in zavaja

Jelko Kacin
1/2
Saša Despot
Zaradi neosnovanih Kacinovih obtožb jeza med slovenskimi olimpijci.

Koordinator za logistični del množičnega cepljenja proti covidu-19 Jelko Kacin se je včeraj razjezil, ko smo ga novinarji povprašali za komentar o tem, da po nekaterih zdravstvenih domovih cepijo tudi že zdrave mlade ljudi.

Poudaril je, da pri AstraZeneci ni nobene potrebe, da bi na silo cepili tiste kategorije, ki še niso na vrsti. "Nedopustno se mi zdi, da so v Mariboru cepili člane olimpijske reprezentance, ki odhaja na Japonsko šele poleti," je bil oster in dodal, da bo se moral predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) opravičiti za vse pritiske, ki da jih zganjajo na lokalni ravni. 

A kmalu za tem se je izkazalo, da se slovenski udeleženci olimpijskih iger sploh niso cepili. Pa tudi če bi se, so bili olimpijci v nacionalni strategiji cepljenja uvrščeni med prednostne skupine.

Nimam se za kaj opravičevati, pa je jasen Bogdan Gabrovec, predsednik OKS. "Morda bi se morala opravičiti vlada ali še kdo, da odnos do športa, športnikov in olimpijcev jemlje na tak način," je povedal za oddajo 24 ur in dodal, da se nihče od članov slovenske olimpijske reprezentance še ni cepil, kaj šele mimo vrste.

Je pa res, je še poudaril Gabrovec, da je olimpijski komite na ministrstvo za zdravje že januarja naslovil predlog za cepljenje olimpijcev.

olimpijski krogi | Avtor: Epa Epa

Da so Kacinove izjave neresnične, je za 24 ur povedal tudi direktor ZD Maribor Jernej Završnik: "Nisem seznanjen, da bi mi kogarkoli iz olimpijske reprezentance cepili."

Predsednik vlade Janez Janša je sinoči prek Twitterja nato sporočil, da je vlada olimpijsko reprezentanco dodala med prednostne skupine za cepljenje. Tviti bi bil povsem razumljiv, če olimpijci že doslej ne bi bili uvrščeni med prednostne skupine.

Strokovni svet za šport Slovenije je sicer v torek pozval svetovalno skupino za cepljenje proti novemu koronavirusu, da nemudoma omogoči cepljenja olimpijcev in paraolimpijcev za olimpijske igre poleti v Tokiu.

Teh športnikov bi bilo manj kot 250. Predstavniki Olimpijskega komiteja Slovenije so zatrdili, da je to vprašanje v Evropi večinoma že rešeno.

Komentarjev 9
  • la 09:16 26.marec 2021.

    spet marketing na cepivo

  • Ender3 11:07 25.marec 2021.

    Jelko koordinira samo cepilni kaos in ne se čudit, da imamo tako slabe rezultate ukrepov.

  • Orto 10:25 25.marec 2021.

    Daj Kacin odidi v tebi tako ljubo HR čistit bazen, ker je to očitno edino zraven groženj in zavajanja edino kaj znaš.