Slovenija
24 ogledov

Spremenjen promet zaradi Chelseaja

Stadion Stožice Nik Rovan
V nedeljo v ljubljanske Stožice prihajajo nogometaši Chelseaja, ki se bodo pomerili z NK Olimpija. Zaradi tega bo v okolici stadiona veljal spremenjen prometni režim.

Na nedeljski tekmi med ljubljansko Olimpijo in slovitim angleškim klubom Chelsea organizatorji pričakujejo večje število obiskovalcev. "Na vhodih na stadion naj se obiskovalci držijo navodil varnostnikov, ki bodo tudi sicer s policisti zagotavljali varnost," opozarjajo na Policijski upravi Ljubljana. 

Obiskovalcem svetujejo, da se na tekmo odpravijo pravočasno in se poslužijo javnih prevoznih sredstev. "V kolikor se bodo ogleda udeležili z lastnim prevozom, naj vozila parkirajo samo na za to predvidenih mestih. Ker bo v okolici športnega centra Stožice spremenjen prometni režim, pozivamo vse udeležence v prometu, da upoštevajo začasno postavljeno signalizacijo," še dodajajo na PU Ljubljana. 

Avtobusi bodo na tekmo vozili zastonj

Na Mestni občini Ljubljana opozarjajo na posebno prometno ureditev, ki bo jutri popoldne veljala na Vojkovi cesti. Od 15. do predvidoma 20. ure bo na delu Vojkove ceste od križišča z Baragovo ulico do južne servisne ceste (ob severni obvoznici) urejen enosmerni prometni režim v smeri severne obvoznice.

Skladno z ureditvijo prometa bodo vozili tudi mestni avtobusi, ki bodo obiskovalce tekme prepeljali brezplačno. Obiskovalci tekme se bodo lahko tri ure pred in tri ure po končani tekmi peljali brez plačila, v kolikor bodo vozniku pokazali vstopnico za tekmo.

Avtobusi na liniji 20 bodo vozili po spremenjeni trasi: Vojkova cesta, obračališče, Štukljeva (severna servisna cesta), Dunajska cesta, Baragova ulica, Vojkova cesta (redna trasa). Avtobusi na liniji 13 bodo vozili nespremenjeno.

Dvajset minut po koncu tekme bodo odpeljali zadnji avtobusi do vseh končnih postaj,

Med urejenimi parkirišči bo urejena krožna linija: Vojkova - servisna cesta -del krožišča Tomačevo, mali rondo pri ŠRC, Štajerska cesta, Kranjčeva ulica, Tomačevska cesta, parkirišče Nove Žale (obračališče).

Obiskovalci, ki bodo na tekmo prišli z lastnim prevozom, bodo lahko parkirali na naslednjih parkiriščih: Parkirna hiša ŠRC, Kranjčeva, Pop TV, Žale, Nove Žale, Ekonomska fakulteta, FDV in parkirnih hišah WTC in Modri kvadrat. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.