Slovenija
34 ogledov

Staniču ne kaže najbolje

Vlada je za tuje delavce v stiski namenila 300 tisočakov. Za pet državnih prosla Žurnal24 main
Poskus Gojka Staniča, da dobi podporo poslanskih strank, da ga predlagajo za mandatarja, ni uspel.

Gojko Stanič, ki je svojo namero napovedal včeraj, je svoje upe polagal na poslanski skupini Zares in nepovezanih poslancev. Nepovezani poslanci so na jutranjem sestanku sklenili, da ga ne bodo predlagali za mandatarja. Kot je dejal vodja PS Franc Žnidaršič, v poslanski skupini navdušenja nad Staničevo kandidaturo ni, predvsem zato, ker je bolj ali manj jasno, da v DZ ne bi dobil zadostne podpore.

Žnidaršič je sicer dejal, da lahko Staniča s svojim podpisom podpre kateri izmed poslancev. Sam bi ga bil pripravljen podpreti, "če bi ga podprla tudi opozicija", a ta tega ne bo storila. "Tako je zame stvar končana in se pripravljam na volitve," je dejal.

Stanič se je obrnil tudi na poslansko skupino LDS, a do pogovorov zaradi obveznosti poslancev in odločitve, da ne podprejo nobenega mandatarja, ni prišlo. Vodja PS Bogdan Sajovic je dejal, da se zaveda, "da je žogica glede novega mandatarja v rokah največjih strank," ki pa so svoje mnenje že podale.

Za predčasne volitve se zavzemajo tudi v SD in SLS.

Stanič je dejal, da podpisov poslancev ne bo več zbiral. Meni, da je večina strank že odločenih, da gre na predčasne volitve. Stanič upa, da bodo stranke vsebinsko posvojile program, ki ga je pripravil, oziroma da bodo z njim vsebinsko sodelovale.

Za mandatarja bi ga lahko predlagala ena izmed poslanskih skupin ali 10 poslancev, lahko pa bi ga predlagal tudi predsednik republike. Vsi bi to morali storiti danes do polnoči, kar pa je, kot kaže, malo verjetno.

Komentarjev 3
  • privat 07:18 28.september 2011.

    stanovnika za vse!! NoB naj prevzame oblast!

  • 1111 15:48 27.september 2011.

    ..kaj pa JOŠKO JORAS ? zdej bo non stop v medijih...

  • 1111 15:35 27.september 2011.

    Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja: http://www.zurnal24.si/pravno-obvestilo#kodeks_komentiranja Uredništvo zurnal24.si