Slovenija
32 ogledov

Stavka še več asistentk

Na Hrvaškem za ruvanje zoba pod anestezijo računajo od 27 evrov, proteza pa stan Žurnal24 main
Ilirskobistriške zobozdravstvene asistentke so se s stavko danes pridružile celjskim kolegicam. Zahtevajo novo sistemizacijo delovnih mest in boljše delovne pogoje. Opravljale bodo le nujne storitve.

"Z vodstvom se nismo uspeli nič dogovoriti, nobeni naši zahtevi direktor ni ugodil, zato bomo stavkale do izpolnitve zahtev," je ob začetku današnje stavke povedala Dunja Kirn, vodja stavkovnega odbora v Zdravstvenem domu Ilirska Bistrica.

V ZD Ilirska Bistrica stavka pet zdravstvenih asistentk, v Celju 13. Vse pa od svojih delodajalcev zahtevajo isto: novo sistemizacijo delovnih mest oziroma sistemizacijo delovnega mesta zobozdravstveni asistent.

"Zahtevamo, da nas vrednotijo, kot je to zapisano v kolektivni pogodbi," je še dejala Kirnova in dodala, da bi moral direktor Vojko Mihelj po zahtevah stavkovnega odbora vsem zaposlenim, ki neposredno asistirajo zobozdravniku pri njegovem delu, ponuditi v podpis pogodbo o zaposlitvi za delovno mesto zobozdravstvenega asistenta. Ker je stavka napovedana zaradi kršitve kolektivne pogodbe, stavkovni odbor za čas stavke pričakuje stoodstotno nadomestilo plače.

Stavkovni odbor ilirskobistriških asistentk zahteva tudi boljše delovne pogoje; pričakujejo nakup sodobne delovne opreme in primerne delovne prostore. Kirnova je še povedala, da bodo v času stavke opravljale le nujne storitve, tako kot celjske kolegice in kot to določa zakon za čas stavke. Direktor Mihelj pa je že včeraj sporočil, da stavkovni odbor ne ravna v skladu z zakonom o stavki in se ne trudi za sporazumno reševanje nastalega spora, saj je do zdaj pobuda le na strani direktorja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.