Slovenija
5414 ogledov

Število okužb s covidom-19 se ne umirja, spet tudi smrtna žrtev

Covid-19 Epa
Včeraj je medicinsko osebje po Sloveniji odkrilo 17 novih primerov okužb z novim koronavirusom.

Aktivnih primerov okužb je trenutno torej 240. V bolnišnico so morali včeraj oditi trije okuženi, skupaj se jih v bolnišnicah zdravi 24, od tega pet na intenzivni enoti.

Žal moramo spet poročati tudi o smrtni žrtvi, včeraj je zaradi covida-19 umrla ena oseba.

Trije novi primeri okužb so bili včeraj zabeleženi v Rogaški Slatini, Ilirski Bistrici in Ribnici, dva v Ljubljani, po eden pa v Kranju, Rogatcu, Litiji, Logu - Dragomer, Ljudtomeru in Novi Gorici.

V enoti Izvir Vrtca Rogaška Slatina so v sredo odkrili prvo okužbo z novim koronavirusom pri otroku, v četrtek pa še dve okužbi pri strokovnih delavkah. V karanteni je tako 41 otrok in šest zaposlenih, je za RTV Slovenija povedala ravnateljica vrtca Majda Plavčak. Po njihovih podatkih je v karanteni tudi župan Rogatca Martin Mikolič, ki je bil v stiku z okuženo osebo.

Kot je dejala Plavčakova, so v vrtcu zaprli tri igralnice, umivalnico in enega izmed vhodov oz. so tisti del vrtca, kjer so zaznali okužbo. Vrtec je še vedno odprt, otroci pa lahko vstopajo skozi pet preostalih vhodov.

V ZD Šentvid še ena okužba

V šentviški enoti Zdravstvenega doma (ZD) Ljubljana so danes potrdili okužbo pri še eni fiziotertapevtki. Ta je morala skupaj s še tremi kolegi in dvema laboratorijskimi delavcema na testiranje po tistem, ko so v nedeljo potrdili okužbo z novim koronavirusom pri zaposleni v fizioterapiji. V novomeški bolnišnici niso odkrili novih okužb.

Komentarjev 2