Slovenija
20 ogledov

Štirje novi še premalo

Vrtec v Sevnici Nada Černič Cvetanovski
Vrtec. Kljub štirim novim oddelkom bo za dva oddelka otrok ostalo na cesti.

Krško. “Sto sedem otrok več kot lani je razlog za odprtje štirih novih oddelkov vrtca, ki bodo zaživeli z novim šolskim letom,” je napovedal Andrej Sluga, vodja oddelka za družbene dejavnosti Občine Krško. Nove oddelke bodo odprli v Brestanici, Koprivnici, na Senovem in v Krškem. Podatki kažejo, da kljub novim oddelkom ne bo mogoče sprejeti vseh otrok ter jih bo vsaj 43 prvega in drugega starostnega obdobja ostalo zunaj. "Ker pa vrtci vsak dan dobivajo nove vloge za vključitev, se bo število čakajočih otrok še povečalo,” ugotavljajo na občini. Po besedah vodje oddelka je največ čakajočih na vrtec v Leskovcu pri 
Krškem.

Šestnajst zaposlitev
Zaradi povečanega števila oddelkov se bo v skladu z normativi število zaposlenih povečalo za 16,” so povedali na občini. Polovica bo vzgojiteljic in pomočnic, drugo polovico pa predstavlja tehnično osebje. Povečano število oddelkov bo občino veljalo 4.700.000 evrov, kar je skoraj za pol milijona več, kot so načrtovali.

Nove cene
Nižje. Cena jaslic bo nižja za šest odstotkov, cena kombiniranih oddelkov za dobrih devet, oddelkov otrok od 3 do 6 let pa za dobra dva odstotka. Osnova za plačila staršev je najnižja cena istovrstnega programa, ki je v Občini Krško za jaslice dobrih 450 evrov, za kombinirane oddelke 3–4 leta 350 in za oddelek 3–6 let 316 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.