Slovenija
106 ogledov

Stolpnice kupil KBM Invest

Silvo Zorec Katarina Pernat
NKBM. Upnica Konstruktorja stanovanja za 11 mio. prodala hčerinskemu podjetju.

"Interesent za nakup nepremičnin je bil le eden in ta je kupil vse, kar smo ponujali," je včeraj po uspešni dražbi stanovanj Konstruktorja povedal Silvo Zorec, stečajni upravitelj Konstruktorja Invest.

Prodali za 11 milijonov

V Žurnalu24 smo že pred časom napovedali, da bo najverjetnejši kupec neprodanih stanovanj v stolpnicah na območju bivšega Talisa kar ena izmed največjih upnic Konstruktorja Nova KBM. Njeno hčerinsko podjetje KBM Invest, ki ga vodi Srečko Judar, je kupilo 96 dokončanih stanovanj, 254 garažnih prostorov in celotno, še nedokončano stolpnico z 81 stanovanji. Za nepremičnine so po Zorčevih besedah odšteli okoli 11 milijonov evrov. "Z dražbo smo zadovoljni. Konstruktor Invest ima še nekaj nepremičnin, večino zemljišč, te bomo dali kmalu na dražbo," je pojasnil Zorec in dodal, da so s hitro prodajo znižali stroške stečajnega postopka.

Nova KBM je imela sicer po podatkih stečajnega upravitelja za 12,5 milijona evrov vpisanih hipotek na omenjene nepremičnine.

Na razpis sklada?

Iz KBM Investa so sporočili, da želijo stanovanja čim prej prodati končnim kupcem. Potrdili so, da bodo proučili tudi možnost prodaje Stanovanjskemu skladu Republike Slovenije. Naj spomnimo, da je ta že napovedal razpis, na katerem bodo odkupili za 40 milijonov evrov stanovanj po Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.