Šport
80 ogledov

Soigralci: "Kopitar med najboljšimi tremi"

Anže Kopitar Los Angeles Kings finale Reuters
Slovenski hokejist Anže Kopitar je trenutno najbolj vroč hokejist na zemeljski obli. Z 18 točkami je skupaj z ruskim zvezdnikom Iljo Kovalčukom vodilni strelec končnice severnoameriške profesionalne hokejske lige (NHL), da je njihov glavni člen, pa mu priznavajo tudi soigralci v ekipi Los Angeles Kings.

Mike Richards, Dustin Brown in Drew Doughty so to potrdili v pogovoru z novinarjem ameriške tiskovne agencije (AP). "Je preprosto perfekten. Po svojem tehničnem znanju in po vseh drugih sposobnostih bi ga uvrstil med najboljših pet igralcev v ligi, mogoče celo med najboljše tri. Poseben je tudi zato, ker ne mara soja žarometov, raje se drži v ozadju in opravlja svoje delo. In to vrhunsko," je Hrušičana pohvalil Richards.

Kot piše AP, je prvi slovenski hokejist v NHL letos še bolj motiviran, ker lani zaradi poškodbe soigralcem ni mogel pomagati v končnici, v kateri so kralji proti San Joseju izgubili že v prvem krogu. "Če hočeš, da te stoodstotno spoznajo, moraš osvojiti ligo. Dobrim igralcem to uspeva," meni Anže Kopitar in dodaja, da trenutno uživa v vsem, kar ga obkroža.

Brown je v Los Angeles prišel leto prej kot Hrušičan, a sta hitro postala dvojec, brez katerega si navijači in tudi strokovno vodstvo ekipe ne more več zamišljati. "Z Anžetom sva si blizu od prvega trenutka, ko je prišel v Los Angeles. Sva prijatelja, skupaj praktično igrava od začetka najinih karier. Pred letom ali dvema sem opazil, da je drugačen, da je zelo napredoval. Predvsem v psihološki pripravi, močno pa je popravil tudi igro v obrambi. Pred leti je odšel v kot, dobil nekaj udarcev, zdaj pa gre v kot in se vrne s ploščkom," pravi Brown.

"Vsak dan preseneča s čim novim"

Kot piše novinar AP, je čas, v katerem je Kopitar igralsko dozorel, navdušujoče kratek. Nekdaj "fini" napadalec je zdaj postal igralec, pri katerem je plošček vselej na varnem, in se po tem lahko primerja z zvezdniki, kot sta Joe Thornton ali Ryan Getzlaf.

"Od prvega dne v NHL me Kopi vsak dan preseneča s čim novim. Nikoli nisem videl igralca, ki je tako spreten z backhandom, ima pa še številne druge kakovosti. Ves čas ima pripravljeno nekaj novega in on je zagotovo velik razlog, da smo tu, kjer smo," pa je nad Kopitarjem navdušen branilec Kraljev Doughty.

Komentarjev 1
  • Manager 18:54 06.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **