Slovenija
19339 ogledov

Stranke Alenke Bratušek ni več!

volitve v državni zbor 2022 Alenka Bratušek SAB
1/4
Saša Despot
Konec stranke, ki je močno krojila slovensko državno politiko.

Od 13. do 15. junija 2022 je potekal 6. kongres stranke SAB, na katerem so članice in člani odločali o predlogu Sveta stranke, da se stranka SAB pripoji k stranki Gibanje Svoboda.

Dopinsni kongres je bil sklepčen, sodelovalo je 589 članic in članov stranke. S 539 glasovi za, 39 glasovi proti, desetimi vzdržanimi in eno neveljavno glasovnico so podprli predlog Sveta stranke, da se stranka SAB pripoji k stranki Gibanje Svoboda.

Robert Golob Slovenija Slovenija Golobu se zaradi teh rezultatov smeji

Odločitev o združitvi je torej podprlo 91,5 % članic in članov, ki so sodelovali na kongresu. S to odločitvijo je stranka SAB prenehala obstajati, člani pa bodo svoje delo nadaljevali v pravni naslednici, to je v Gibanju Svoboda.

Generalni sekretar ukinjene stranke Jernej Pavlič je v sporočilu za javnost zapisal še, da se zahvaljuje vsem medijem za dobro in korektno sodelovanje.

SAB je bila ustanovljena leta 2014. V zadnjih dveh mandatih je bila parlamentarna stranka, na letošnjih državnozborskih volitvah je ostala pod pragom štirih odstotkov. Na celinskem nivoju je bila SAB članica Stranke zavezništva liberalcev in demokratov za Evropo.

Komentarjev 44
  • jakec42 08:02 21.junij 2022.

    Vse naredi za stolček,ne moremo se je rešit!

  • Luksi 22:13 20.junij 2022.

    To stranko smo volilci izbrisali iz parlamenta, ptič pa njene člane tja vrača proti naši volji. To mi daje misliti, kakšno je njegovo mnenje o ljudstvu...

  • eminenca 22:11 20.junij 2022.

    to nategovanje, kako nas je finančno reševala, je skrajna laž ... le kako se lahko država zadolžuje več kot 1miljon na uro? .... to je presek mandata ... rešuje banke, zakaj rečuje banke, kje pa je denar od bank? kdo ...prikaži več bi vedel? začne nabijat z davkom na nepremičnine, fijasko, ker ni dovolj podatkov, za piko na i pa samooklicana predstavnica slo za komisarko eu ... pa to tije kariera, da dol padež ... če bi znala pisat, bi lahko napisala knjigo, pa jo drugi pišejo, ker niti tega ne zna

Sorodne novice