Slovenija
50 ogledov

SV: podkupujejo, da so izbrani za misijo?

Slovenska vojska Anže Petkovšek
Nekateri slovenski vojaki in policisti naj bi si do napotitev na misije v tujino pomagali tudi s plačilom nadrejenim.

Da si pripadniki slovenske vojske (SV) mesto na seznamu tistih, ki odidejo na mednarodne operacije, zagotavljajo tudi s podkupovanjem nadrejenih, ob sklicevanju na vač virov poroča sobotno Delo.

Podkupovanje naj bi se začelo po tem, ko je sedem pripadnikov enote za specialno delovanje lansko jesen zapustilo Slovensko vojsko in se zaposlilo pri v Afganistanu delujoči zasebni ameriški varnostni agenciji, ki na dan plačuje tudi po 500 dolarjev (380 evrov). Domnevno podkupovanje naj bi v vojski tudi že preiskovali. Obtožbe sicer letijo tudi na izbiranje na misije napotenih policistov.

Najnižja plača vojaka Slovenske vojske, ki jo na račun dobi na misijo na Kosovo napoten vojak SV je 3.362 evrov na mesec. Slovenski vojak na Kosovu državo na mesec stane več kot 5.000 evrov, v Afganistanu pa 8.156 evrov, še poroča sobotno Delo.

Komentarjev 2
  • crvit 09:45 22.april 2012.

    Slovenija ima denaraj če lahko plačuje vojsko in tistih 90 lenuhov v parlamentu ki potegnejo vsak mesec po 5000 do 6000 € ja potem pa je treba pri narodu šparat da lahko lenuhi zapravljajo naš denar

  • privat 07:12 22.april 2012.

    in Slovenija nima denarja??8.ooo,oo € na mesec?? kje pa je še 90 lenuhov v parlamentu?? Kje so ambasadorji??