Šport
23 ogledov

Casillas si je želel postati takšen kot Buffon

Casillas Balotelli Španija Italija Gdansk Euro 2012 EPA
Španski vratar Iker Casillas je pred nedeljskim velikim finalom na račun Gianluigija Buffona povedal veliko lepega. Italijanski vratar mu je vedno predstavljal navdih, čuvaj mreže v madridskem Realu pa je obenem priznal, da si je na začetku kariere želel postati takšen kot vratar Juventusa.

Španija se bo v nedeljo z Italijo spopadla za naziv najboljšega nogometnega kolektiva na stari celini. Igralci obeh reprezentnac pred velikim finalom čutijo veliko spoštovanja do svojih nasprotnikov, česa ni skrival tudi Iker Casillas. ''Do Buffona čutim veliko spoštovanja. On je odličen vratar in pri 34 letih še vedno eden najboljših igralcev na svetu. Vedno je navdihoval mlajše vratarje, vključno z mano, ki smo ga poskušali posnemati. Zelo dobro se razumeva in vedno mi je bilo v zadovoljstvo igrati proti njemu,'' je povedal Španec.

Pred finalom pa se Casillas ne obremenjuje preveč, kdo bo stal med njimi in končno lovoriko. ''Vseeno mi je, ali igramo proti Nemčiji ali Italiji. Obe sta odlični ekipi, vendar na drugačen način. Italija ima zelo nevarno ekipo, ki nam bo otežila življenje,'' je povedal vratar Real Madrida.

Finale med obema reprezentancama bo ponovitev obračuna prvega kola skupinskega tekmovanja, kjer sta se ekipi razšli z neodločenim izidom. Pred zadnjo tekmo, kjer so se Španci srečali s Hrvati, sta si imeli takrat vodilni ekipi v skupini C priložnost zagotoviti napredovanje, če bi rezultatsko nekoliko taktizirali. Kakršnakoli namigovanja na takšno početje sta takrat obe strani takoj ostro zanikali in Španija je premagala naše južne sosede, Italijani pa so se z zmago nad Irci prebili na drugo mesto skupine, ki še vodi v nadaljne tekmovanje. Casillas ne obžaluje, da za izpad Italije niso poskrbeli, ko so imeli priložnost. ''Nikoli nismo razmišljali, da bi igrali izenačeno. Želeli smo premagati Hrvaško. V nekem trenutku smo bili tudi mi blizu izpada, a vseeno smo jih želeli premagati. Vsi smo odgovorni profesionalci,'' je povedal Casillas, ki se zaveda, da se nahajajo v času največjih uspehov španskega nogometa, kar pa fantov iz Pirenejskega polotoka ne varuje pred kritikami.

''Takšni smo ljudje v Španiji. Vedno se pritožujemo nad dobrimi stvarmi, ki jih imamo. Cel svet se zgleduje po nas in upam, da se to nadaljuje, kolikor dolgo bo mogoče. A obenem se zavedamo, da je to začaran krog. Enkrat bo prišla druga ekipa in bo dominirala v mednarodnem nogometu. V tem trenutku smo ta ekipa mi, a ljudje od nas vedno pričakujejo še več. Najbolj pomembno je, da smo v finalu, kjer bomo poskušali ubraniti lovoriko, ki smo jo osvojili pred štirimi leti,'' je zaključil Španec in dodal, da se nahajajo pred izredno pomembnim korakom v prelepem obdobju za španski nogomet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.