Slovenija
563 ogledov

T-2 ni več v stečaju

(Foto: T2) Žurnal24 main
Ustavno sodišče je T-2 že drugič rešilo iz stečaja.

"Ustavno sodišče je ugodilo predlogu družbe Garnol in zaradi več kršitev ustave ponovno razveljavilo sklep Višjega sodišča v Ljubljani iz marca 2016 o začetku stečajnega postopka družbe T-2 … S to odločbo so tako vsi sodni postopki, povezani s stečajem T-2, dokončno zaključeni," so sporočili iz podjetja Garnol, ki je 98-odstotni lastnik T-2. 

T-2 je več kot leto vodila stečajna upraviteljica, zdaj bo posle spet prevzelo poslovodstvo na čelu z Juretom Valjavcem. 

V podjetju Garnol poudarjajo, da se je T-2 v stečaju znašel "zaradi neupravičenih in neutemeljenih zahtev DUTB" in da so jim bile v postopku kršene ustavne pravice. 

Dve leti in pol sage s stečajem

Saga s stečajem se je na predlog DUTB začela že 16. septembra 2014, od takrat so se bile sodne bitke, o stečaju T-2 je zdaj že drugič odločajo ustavno sodišče.  "Zaradi teh sodnih procesov je bilo poslovanje družbe T-2 precej ohromljeno, z vsakim dnem pa bolj ogrožen tudi njen obstoj," trdijo v Garnolu. 

Stečaj je bil najprej uveden, nato dober mesec kasneje razveljavljen, 5. avgusta 2015 pa po sklepu višjega sodišča ponovno uveden, a je ta sklep ustavno sodišče 5. novembra razveljavilo. Pred dobrim letom (4. marca lani) se je po sklepu višjega sodišča še tretjič začel stečajni postopek nad družbo T-2, lastniki pa so se spet obrnili na ustavno sodišče in tudi tokrat uspeli podjetje spraviti iz stečaja. 

Družba "posluje z dobičkom, svoje obveznosti do upnikov pa lahko glede na dolg, ki ga ima, v celoti poravna do konca leta 2021", so še sporočili iz Garnola. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Johny 14:09 05.april 2017.

    Več kot 5 let sem imel prošnjo za priklop interneta pri Telekomu, pa so vedno imeli neke težave.T2 mi je soliden priklop uredil v roku enega meseca!Pa povej kdo zavaja ljudi?In to je skoraj v centru Ljubljane, ...prikaži več ne nekje na vasi...

  • Dixon 09:54 05.april 2017.

    Telekomu ne uspeva lih zadnje čase tole z mutnimi posli. Vsi ga šišajo po mobilni telefoniji, T-2 še vedno stoji, še malo pa mu bo padel status monopolista in bo šlo vse v maloro.

  • ode 05:56 05.april 2017.

    Vse farškopetolizniške družine, med katerimi je tudi tvoja, so morale prešaltati na T2. Tak je bil ukaz s prižnice. Torej je bilo za farške podrepnike plačevanje in gledanje porno filmov OBVEZNO.