Slovenija
99 ogledov

Tako boste prihranili veliko časa

Paketomat Anže Petkovšek
Zdaj se lahko izognete čakanju v vrsti, pakete lahko pripravite že doma, pošiljke vas pričakajo tudi na terasi.

Pošta Slovenije je s svojimi novostmi poskrbela, da boste od zdaj za oddajo in prejem pošiljk prihranili veliko časa. Oddaja paketov še nikoli ni bila tako enostavna.

Pošta Slovenije je na 24-ih točkah po Sloveniji odprla PS paketomate, ki so odprti 24 ur na dan in vse dni v tednu. Gre za samopostrežne avtomate, ki omogočajo prevzem paketov in plačilo odkupnega zneska s plačilno kartico. V paketomat lahko oddajate tudi pošiljke, za pošiljanje jih pripravite v spletni aplikaciji PS Pošlji paket. Ta poskrbi za urejeno spremnico in plačilo poštnine s plačilno kartico ali z Moneto.

Za vse Ljubljančane so na Slovenski cesti odprli tudi avtomatizirano samopostrežno poštno poslovalnico, ki je prav tako kot PS paketomati oprta 24 ur na dan in vse dni v letu. V poslovalnici lahko oddate standardna in navadna pisma, kupite opisnico, različne kuverte, komplete znamk in razglednic z različnimi krajevnimi motivi.

Na samopostrežni poslovalnici lahko plačate celo položnice, dvignete ali položite gotovino, opravite prenos med računi, kupite GSM-vrednostnice ali vklopite varnostni SMS. Na voljo imate tudi Telemachov prodajni avtomat z izdelki mobilne telefonije in brezplačno Wi-Fi omrežje. 

Oddaja paketov od doma

Pakte lahko za oddajo pripravite kar od doma s spletno aplikacijo PS Pošlji paket. Postopek je hiter in enostaven, v spletno aplikacijo PS Pošlji paket vnesete podatke o naslovniku, izberete velikost paketa, pripravite in natisnete spremnico za pošiljanje ter jo namestite na paket. Storitev plačate s plačilno oziroma kreditno kartico ali z Moneto. Pripravljen paket nato oddate na najbližji pošti ali v izbrani paketomat.

Priporočena pisma in pakete lahko oddajate tudi na 114-ih najbolj frekventnih bencinskih servisih Petrol po vsej Sloveniji.

Paket kar k sosedu

Nova brezplačna storitev Dostava pošiljk sosedu vam omogoča, da izberete osebo, ki v primeru vaše odsotnosti sprejme pakete, pošiljke ali priporočena pisma s plačilom odkupnine po prevzetju. 

Po dogovoru z naslovnikom paketne pošiljke poštarji pustijo tudi brez potrditve prevzema na različnih mestih, kot so terasa, balkon, nadstrešek in podobno. Tudi ta storitev je brezplačna, za več informacij pokličite na 080 14 00 ali obiščite www.posta.si.

Svoje pakete lahko prevzamete tudi na PS Paketomatih, ob spletnem nakupu morate za mesto dostave izbrati paketomat v vaši bližini. Naslovite:

Janez Vzorec
PS Paketomat
Partizanska 54 (lokacija aketomata)
2702 Maribor

Če spletni trgovec ne ponuja možnosti dostave v PS Paketomat, si to zagotovite sami tako, da za dostavo vašega paketa izberete Pošto Slovenije, za naslov izpišete lokacijo izbranega paketomata in dodate svojo mobilno številko.  Lokacije paketomatov najdete na: www.pspaketomat.si