Slovenija
14217 ogledov

Tako se je Janša odločil glede vpisov na fakultete

Janez Janša Daniel Novakovič/STA
Janša za jutri sklical posvet o vpisu v študijske programe.

Predsednik vlade Janez Janša je za jutri sklical posvet s predstavniki univerz, samostojnih visokošolskih zavodov in gospodarskih zbornic ter združenj glede vpisa v študijske programe v letu 2021/2022.

Janša je namreč mnenja, da določanje števila vpisnih mest na javnih šolah in fakultetah, ki se financirajo iz denarja davkoplačevalcev, predstavlja eno najpomembnejših strateških odločitev vsake države. Zato se je tudi odločil za sklic posveta, so pojasnili v kabinetu predsednika vlade

Posvet se bo začel ob 17. uri in bo potekal v Kongresnem centru Brdo. Spremljati ga bo mogoče tudi v živo preko spleta.

Komentarjev 15
  • tlacan 08:19 04.februar 2021.

    Saj ni več pomembno kakšno višjo šolo imaš in niti s kakšnim uspehom si končal. Za zaposlitev so pomembna samo poznanstva, za napredovanje pa komolci in prikimavanje. To je današnja realnost. Saj ni prav to kar počne JJ. Privatne šole ...prikaži veče morajo dosegati vsaj neke minimalne standarde in se financirajo iz privatnih virov. Javno šolstvo pa iz javnih. Vodstvom univerz pa je tudi dobro vsake-toliko povedat, da niso bogovi in je zelo priporočljivo pogledati na ljudi iz njihove perspektive.

  • jakec1575 20:59 03.februar 2021.

    to dela samo iz mascevanja, ker so hoteli na odboru ukiniti vsa financiranja privat njegovih univerz, ker niso dosegale standardov.

  • bosko30 20:38 03.februar 2021.

    Pa kaj smo v Severni Koreji da vse en mož odloča. Demokracije v Sloveniji še nikoli ni bilo to je problem.