Slovenija
3497 ogledov

Slepi gospe prepovedali v trgovino

Pes vodnik Shutterstock
Trgovci, tega si resnično ne morete šteti v čast!

Do zapleta je prišlo, ko je gospa, ki je slepa in ima psa vodnika, obiskala trgovino Harvey Norman. Ob vstopu sta ji prodajalca dejala, da psa ne sme pripeljati v trgovino. Prepričale ju niso niti njene besede, da gre za psa spremljevalca, ki je z njo ves čas, tudi v službi in da je na njeni strani tudi zakon. Zakon o zaščiti živali v 13. členu pravi, da imajo psi-vodiči slepih in psi-pomočniki invalidov skupaj s svojim skrbnikom vstop na vsa javna mesta in v sredstva javnega prevoza. 

Pes vodnik Slovenija Pes vodnik je krit iz zavarovanja

Gospa je o dogodku obvestila varuha človekovih pravic in prismo varuhu objavila tudi na družbenih omrežjih. V podjetju so se že Neljubi dogodek obžalujejo. Gospe so se opravičili in se dogovorili za sestanek, na katerem se bodo dogovorili o rešitvi nastalega položaja. 

Tačke pomagačke Vizita za živali Njihov zdravilen vpliv na človeka

Da je tako, je potrdila tudi gospa in dejala, da je na dogodek opozorila, ker je želela osvestiti javnost. Želela je opozoriti, da invalidi niso drugorazredni državljani in da je njihov denar ravno toliko vreden, kot denar drugih njihovih strank.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.