Slovenija
7169 ogledov

Taksist zapeljal migrante: odvzeli so mu prostost

Taksi Profimedia
Opazili so avtomobil, iz katerega so izstopile štiri osebe ...

V četrtek so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica med rednim nadzorom cestnega prometa na območju Šempetra pri Gorici opazili sumljiv avtomobil, iz katerega so izstopile štiri osebe, voznik avtomobila pa je nato odpeljal v smeri hitre ceste. Policisti so zapeljali za omenjenim vozilom zaradi suma, da gre za nezakonite migracije oziroma da je v vozilu prevažal nezakonite migrante in ga zato kmali ustavili.

Kot sporočajo s Policijske uprave Nova Gorica, je 46 letni voznik taksija iz notranjosti Slovenije do Šempetra pri Gorici, ki je blizu slovensko-italijanske državne meje, prevažal štiri tujce. Vsi štirje so bili državljani Egipta stari od 20 do 27 let, ki so pred kratkim nezakonito vstopili v Slovenijo in so v postopkih za pridobitev mednarodne zaščite.

Policisti PPIU Nova Gorica so omenjene tuje državljane kmalu izsledili in z njimi izvedli ustrezne postopke. O varnostnem dogodku je Policija seznanila tudi pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, ki usmerja predkazenski postopek.

Kaj se je zgodilo s taksistom?

Novogoriški kriminalisti so 46-letnemu vozniku skladno z določili Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost in ga pridržali v policijskih prostorih. S kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države (po tretjem odstavku 308. člena KZ-1) bo priveden in izročen v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici.

policija Policija sporoča Slovenija Forenzična preiskava potrdila identiteto najdenega trupla

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • buhtelj6 18:15 12.februar 2024.

    Kakšna BANANA drzava , lizejo rit politiki EUju . Se pravi policija ni opravila svojega dela in dopustila migrantom vstop v drzavo ! Migrant gre v trgovino in si kupi hrano , trgovke ne pridrzijo ! Migrant gre k zdravniku ...prikaži večku in zdravnika ne pridržijo ! Migrant krade v trgovini in ga ne pridrzijo? Migrant se pelje s taxijem in taxist gre v zapor ! Debilizem da mu ni para ! Na Hrvaskem pa migrante slecejo in zazgejo vse njihove dokumente in jih deportirajo nazaj v BiH...

  • sandi76 20:09 09.februar 2024.

    Nič bat. Ga bo osvobodila predsednica, ki ima s tem izkušnje. Pa z legaliziranem črnih gradenj in podobno.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 15:02 09.februar 2024.

    Od kdaj pa imamo zakonodajo, ki bi taksistom prepovedovala prevoz migrantov!? Če je imel vklopljen taximeter in dobil plačilo po tarifi, naj si najde dobrega odvetnika, pa se bo nekdo, ki tole servira v javnost kot uspeh policistov, lahko fino ...prikaži več ugriznil v svojo spodnjo glavo...