Slovenija
19776 ogledov

Takšno bo vreme ta teden

dež, promet, slabo vreme, luža
1/5
Shutterstock
Ponoči je veter lomil veje in drevesa, naslednji teden pa …

Burja je ponoči ovirala promet na Severnem Primorskem, sunki vetra pa so težave povzročili tudi v Izoli, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Ponoči je v avtokampu Jadranka v Izoli zaradi močnega vetra večja veja padla čez baldahin kamp prikolice, drevo pa na izhodno pot iz kampa in delno na osebno vozilo, ki pa ni poškodovano. Gasilci so veje in drevo razžagali in odstranili s ceste.

V Sežani pa so gasilci izčrpali meteorno vodo, ki je zalila klet v stanovanjskem bloku. Gasilci so pomagali tudi v Kopru, kjer je zaradi močnega vetra klimatska naprava nevarno visela na zunanji steni stanovanjskega objekta.

vreme dež dežnik | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Po napovedi meteorologa Janeza Markoška poletja s to hladno fronto še ne bo konec. Prihodnji teden je tako pričakovati sončno vreme, sprva sicer s svežimi jutri. Ponekod se bo zjutraj pojavila tudi megla. Od srede naprej pa bo postopoma spet topleje, tako da konec tedna že lahko ponovno pričakujemo temperature okrog 30 stopinj Celzija.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Danes bo na Primorskem sončno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo delno zjasnilo. Nastale bodo še posamezne plohe. Pihal bo vzhodni do severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

Jesen Vreme Slovenija Dolgoročna vremenska napoved za jesen

V ponedeljek bo sprva povsod precej jasno, po nekaterih kotlinah bo zjutraj megla. Čez dan bo v notranjosti Slovenije občasno zmerno do pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do okoli 15, najvišje dnevne pa od 19 do 24, na Primorskem do 27 stopinj.

V torek bo sončno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Tudi v sredo bo sončno in topleje, popoldne bo predvsem v gorskem svetu možna kakšna ploha ali nevihta.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.