Slovenija
19728 ogledov

Takšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh

park drevesa sprehod Profimedia
Meteorološko gledano smo že vstopili v jesen. Kakšni bodo prihodnji dnevi?

Pred nami so vremensko lepi dnevi, saj bo nad Evropo prevladovalo območje visokega zračnega tlaka s toplim višinskim grebenom. "Vročina bo zajela Francijo in vzhodni del Španije, kajti tam bo afriški anticiklon z omega blokado. Mi bomo na njegovem vzhodnem robu, z vdorom višinske doline proti Jonskemu morju, bodo nekaj dni precej okrepljeni severni/severovzhodni vetrovi in burja na Primorskem. Zato bodo najvišje dnevne temperature nekoliko nižje kot včeraj. V Franciji pa bodo nekaj dni blizu + 40 °C," napoveduje vremenski protal Ciklon.si.

Za zdaj kaže, da bo lepo vreme vztrajalo kar nekaj časa. "Anticiklon bo vztrajal nad večjim delom Evrope vsaj teden dni, počasi pa se bo začelo središče anticiklona premikati proti severnemu delu Evrope, proti koncu tedna se bo pomaknilo nad Nemčijo in v začetku naslednjega tedna nad južni del Skandinavije. Zato bo tudi v naslednjem tednu pri nas sončno in zelo toplo vreme. Ko bo v drugi polovici tedna veter oslabel, bodo tudi pri nas višje temperature, na Primorskem ponovno vroči dnevi s temperaturo nad 30 °C."

V ponedeljek lahko pričakujemo, da se bodo najvišje dnevne temperature pri nas gibale od 22 do 25 °C. V torek in sredo bo pretežjo jasno. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem pa šibka do zmerna burja, pravijo na agenciji za okolje. Od 7. do 12. septembra kaže na suho in večinoma sončno vreme. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28 °C, na Primorskem okoli 30 °C.

vremenska napoved dolgoročna | Avtor: ARSO ARSO

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar MuškaKokoš
    MuškaKokoš 10:46 04.september 2023.

    Napovedano je do 34 in to ni niti blizu 40,drgać pa imajo trenutno v franciji 22

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:44 04.september 2023.

    Ne vi nam o vremenu,ker zmeraj falite