Slovenija
27 ogledov

“Ker niso tiho”

preiskava na Mestnem redarstvu Anže Petkovšek
Disciplinske kazni.

Grožnje. Vodstvo ljubljanskega mestnega redarstva naj bi v naslednjih dneh zoper svoje uslužbence sprožilo več disciplinskih postopkov. Napovedali naj bi jim jih že prejšnji teden, smo izvedeli neuradno. Redarjem po naših informacijah grozi celo izguba službe, ker naj bi jim šefi očitali, da svoje delo opravljajo malomarno in nevestno. Prav tako naj bi se neprimerno vedli do nadrejenih in drugih sodelavcev.

Nobenih disciplinskih

“Eden od nadrejenih je poimensko naštel tiste, za katere bo zahteval disciplinsko, ker niso tiho,” je slišati neuradno. Nihče od redarjev, ki naj bi jim šefi neposredno zagrozili, pa še ni bil uradno obveščen, da je v disciplinskem postopku. “Od 1. januarja do 10. maja za nobenega javnega uslužbenca, zaposlenega na mestnem redarstvu, ni bil podan predlog za ugotavljanje disciplinske odgovornosti,” pojasnjujejo na ljubljanski občini, kamor spada redarstvo.

Koliko bo disciplinskih?

Nismo pa dobili pojasnil, ali so šefi podrejenim napovedali disciplinske postopke in zakaj. Izguba službe na ljubljanskem redarstvu, ki ga vodi Andrej Orač, naj bi sicer že nekaj časa grozila predvsem tistim, ki so policijo, Komisijo za preprečevanje korupcije, tožilce in pristojne inšpektorje opozarjali na napake pri delu redarstva in nadrejenih; na psihično izživljanje šefov nad podrejenimi in brisanje izrečenih kazni iz evidenc, zaradi česar so kriminalisti na redarstvu konec aprila opravili hišno 
preiskavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.