Šport > Nogomet
23 ogledov

Drogbajev skok v neznano: ''Zapuščam Chelsea''

Drogba Finale Liga prvakov Bayern Chelsea München Allianz Arena Reuters
Didier Drogba, ki je še včeraj zatrjeval, da še ne razmišlja o svoji prihodnosti, se je odločil, da zapusti Chelsea. Novico naj bi svojim soigralcem sporočil med parado, na kateri so igralci z avtobusa pozdravljali svoje navijače. V naslednji sezoni naj bi reprezentant Slonokoščene obale branil barve Shanghai Shenhue.

Po zgodovinskem uspehu nogometašev Chelseaja je sledil hladen tuš, saj se je za odhod iz kluba odločil prvi zvezdnik finalnega obračuna v Münchnu. ''Naslednjo sezono ne bomo več skupaj,'' je za francosko nogometno revijo povedal Drogba.

Štiriintridesetletnik je le s težavo zadrževal svoje solze, ko je oboževalcem na Stamford Bridgeu povedal: ''Hvala vam za vse. Ne morem vam opisati, koliko mi pomenite vi in ta klub.'' Drogba se bo tako poslovil v največjem možnem slogu, saj je ob svojem zadnjem stiku z žogo v letošnji sezoni zadel odločilno enajstmetrovko, s katero se je Chelsea veselil prvega naslova v Ligi prvakov v zgodovini kluba. ''Ko sem sem odločil, da odidem, sem navijačem hotel povedati v obraz, a nisem mogel. Zlomil sem se. Čeprav sem že pred tremi leti zatrjeval, da želim oditi, si težko priznam, da je moj čas v tem klubu končan,'' je dodal Drogba. 

V svoji bogati karieri je za Chelsea zabil 157 golov, odkar se je Londončanom pridružil leta 2004. ''To je to. Pripravljam se na skok v neznano. Podajam se na novo dogodivščino,'' je zaključil Drogba, ki se bo v kitajskem klubu spet združil z Nicolasom Anelkajem.

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 15:59 22.maj 2012.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super igra manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se rokomet,kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.