Slovenija
47 ogledov

Telekom in Simobil sta se poravnala

telekom slovenije Anže Petkovšek
Operaterja podrobnosti o dogovoru ne razkrivata, šlo pa naj bi za 250 milijonov evrov težko tožbo, ki jo je pred leti zoper Telekom vložil Simobil.

"S podpisom sporazuma sta družbi uredili odprta medsebojna razmerja in opredelili pogoje poslovnega sodelovanja v prihodnje," so sporočili iz našega največjega operaterja in dodali, da podrobnosti ne bodo razkrivali.

Uprava Telekoma Slovenije sicer ocenjuje, da sklenjeni sporazum predstavlja pomemben korak k zmanjšanju tveganj iz naslova tožbenih zahtevkov, s čimer se dodatno krepi vrednost družbe za lastnike.

Tudi v Simobilu poudarjajo, da so zaradi določil iz sporazuma zavezani k molčečnosti.

S poravnavo je odstranjena še ena od ovir pri prodaji Telekoma.  

Neuradno: V igri 250 milijonska tožba zaradi Džabesta

Po neuradnih podatkih naj bi se operaterja poravnala zaradi 250 milijonske tožbe, ki jo je zoper Telekom pred leti vložil Simobil, ker naj bi v našem največjem operaterju več let zlorabljali položaj prevladujočega operaterja.

O od uvedbe paketa Itak Džabest novembra 2008 naj bi namreč vodil takšno cenovno politiko, da so bile končne cene glede na variabilne stroške prenizke. To pa bi lahko pomenilo cenovno izrivanje konkurence.

Simobil je tudi od Evropske komisije zahteval, naj razišče sume zloraba so se v Bruslji odločili, da zadeve ne bo preiskovala, ker je postopek že tekel pred uradom za varstvo konkurence. Simobil je zato tožil celo Evropsko komisijo.

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 02:46 30.december 2014.

    a pol to pomen da na neko normalno kapitalistično konkurenco ne mormo računat?

  • Rastok 17:22 29.december 2014.

    To gre za morebitno tožbo glede itaka. Tukaj bi simobil gladko zmagal, sedaj pa jih je telekom najverjetneje pokupil in jih odvrnil od tožbe. Sedaj njihovo dobro ime nebo očrnjeno in bodo lahko mirno nadaljevali s prodajo. Koliko korupcije, da ...prikaži več lahko prodajo to eno podjetje...

  • nobilis 16:40 29.december 2014.

    Kolikor sem jaz seznanjen je tukaj Simobil zmagal na sodiscu in ni bilo nikakrsne poravnave....imeli so veliko slavje.