Slovenija
28 ogledov

Telekom slabo ocenjen

Pripojitev Telekoma Žurnal24 main
Bonitetna agencija Moody's je znižala bonitetno oceno za Telekom Slovenije. Slovenski nacionalni telekomunikacijski operater je imel doslej oceno Baa1, odslej pa za eno stopnjo nižjo: Baa2.

Nižja ocena največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja sledi nižji bonitetni oceni za Slovenijo. Telekom je tako ena vodilnih svetovnih bonitetnih agencij ocenila slabše z utemeljitvijo, da je nižja tudi pričakovana stopnja podpore za Telekom Slovenije kot družbo v večinski lasti države.

Iz uprave Telekoma Slovenije so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili, da je ocena prihodnjih obetov o gibanju bonitetne ocene medtem postala stabilna. Dodali so še, da v bonitetni agenciji pozitivno ocenjujejo okrepljeno sposobnost družbe za ustvarjanje prostega denarnega toka in politiko razdolževanja ter posledično večjo stopnjo finančne prožnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.