Slovenija
643 ogledov

Telekomu spet grozi astronomska odškodnina

telekom slovenije Anže Petkovšek
Telekomu spet grozi, da bo moral T-2 plačati 130 milijonov evrov odškodnine

O odškodnini, ki jo od Telekoma Slovenije zaradi zlorabe prevladujočega položaja na trgu zahteva T-2, se bo znova odločalo. 

Vrhovno sodišče je namreč ugodilo zahtevi za revizijo, ki jo je vložil T-2 in zadevo vrnilo v odločanje na prvo stopnjo. Prva tožba je bila vložena leta 2007, saj naj bi Telekom Slovenije T-2 tehnično oviral pri ponujanju svežnjev za dostop do spleta prek tehnologije VDSL. 

Sodišči prve in druge stopnje sta ocenili, da T-2 ni predložil dovolj dokazov za ugotavljanje višine škode, vrhovno sodišče pa je menilo drugače.

"Da je Telekom Slovenije načrtno zlorabljal svoj prevladujoči položaj pri zagotavljanju dostopa do svojega omrežja alternativnim operaterjem, je že leta 2015 v štirih združenih postopkih ugotovila tudi Agencija za varstvo konkurence," so v sporočilu za medije poudarili v T-2. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Dixon 19:56 11.julij 2017.

    Še en dokaz, da pri Telekomu ne štima vse. Zlorabljajo svoj "monopolni" položaj do onemoglosti.

  • ode 19:56 11.julij 2017.

    Če bo t2 uspel bo to nov rop državnega premoženja, skrbno načrtovan in izpeljan s pomočjo istega lobija, ki je ispeljal rop stoletja z Patrijo, TEŠ 6 in drugim tirom D/K.

  • zdrej 19:56 11.julij 2017.

    Torej bi še bil vedno vesel ISDN in ADSL kombinacije, ki jo je prodajal telekom, pa čeprav na škodo storitve ADSL? Kamoli da bi še kdo konkretno začel razmišljati o optiki. Telekom bi še sedaj uporabljala tiste srebrne parice. Tu ...prikaži veču je konkurenca naredila svoje.