Slovenija
17674 ogledov

Temperature do -21 stopinj Celzija. Ja, v Sloveniji!

Mraz Profimedias
V najbolj mrzlo jutro so se zbudili v Novi vasi na Blokah.

Živo srebro je tam padlo kar 21 stopinj pod ničlo. Le stopinjo topleje je bilo v Zadlogu, na Jezerskem in na Babnem Polju pa so namerili -16 stopinj Celzija. 

Napovedi vremenoslovcev so se tako uresničile. Napovedali so, da bo ponedeljkovo jutro daleč najbolj mrzlo v dosedanjem delu letošnje zime. Temperature so povsod po državi pod lediščem. In to ne le nekaj stopinj. V Logatcu in na Rudnem polju je bilo na primer po podatkih samodejnih postaj ob 7.40 -14 stopinj Celzija. Pod -10 stopinj Celzija so padle temperature tudi na Brniku, v Logarski dolini, Velikih Laščah in Zgornji Radovni.  

Zima Vreme Svet Dolgoročna napoved za zimo: Dobre in slabe novice!

Kako kaže v prihodnje?

Jutri bo v zahodnih krajih pretežno jasno, drugje pa zmerno do pretežno oblačno. Predvsem po kotlinah osrednje Slovenije bo marsikje megleno. Zjutraj se bodo temperature gibale med -7 in -2, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija. 

V sredo bo pretežno jasno. Na Primorskem se bo začela pojavljati nizka oblačnost, po nižinah v notranjosti Slovenije pa bo megla ponekod vztrajala večji del dneva. 

Zima, sneg, mraz, led Tako mrzlo bo Svet Čaka nas eden najhladnejših decembrov

V četrtek se bo od zahoda pooblačilo, na severu in vzhodu bo še deloma jasno. Od petka naprej bodo naši kraji pod vplivom novega prodora hladnega zraka s severa, ko bo vztrajal tudi na začetku prihodnjega tedna. V petek bodo zahodne in osrednje kraje zajele padavine, ki se bodo v soboto razširile na vso Slovenijo. Po nižinah bo predvidoma deževalo. Ob morju bo pihal jugo. Tudi od nedelje do torka je verjetnost za padavine še znatna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • francl12 16:49 04.december 2017.

    bemtiš...tud jaz sem prav napovedal, da se bo danes zvečer stemnilo do nižin! Isto stanje se bo nadaljevalo vse do novega leta! Kaj več pa ne bom napovedal...he,he...

  • alojzr 12:30 04.december 2017.

    To presneto globalno segrevanje.