Slovenija
34818 ogledov

To je krivo za težave pri operaterju T-2

Prodajno mesto T-2 v Tržiču T-2
"Uporabnike obveščamo, da je prišlo do splošne napake," so danes okoli 12. ure prek socialnega omrežja X sporočili pri operaterju T-2. Do okrog 14.20 so večino težav odpravili, so zatrdili v novem sporočilu.

Telekomunikacijski operater T-2 je po nekaj več kot triurnem izpadu storitev uspel znova vzpostaviti omrežje. Vse storitve tako spet delujejo nemoteno. Za izpad se v družbi vsem uporabnikom opravičujejo. Do izpada je sicer prišlo zaradi večje napake na transformatorskem sistemu, zaradi katere je izpadlo tudi rezervno napajanje.

Do napake na transformatorskem sistemu je prišlo ob 11.35, ker je bilo poškodovano tudi rezervno napajanje, v T-2 niso mogli zagotoviti nemotenega delovanja omrežja. Napako so ekipe tehnikov operaterja odpravile ob 14.20, so pojasnili v podjetju.

Zaradi napake ni delovala niti njihova spletna stran, niti telefonske številke za pomoč uporabnikom. Kot nam je sporočil bralec, ni delalo čisto nič, ne televizija, ne stacionaren telefon ali internet. Malce pred 13. uro je začel ponovno in občasno delovati le internet.

Številni komentarji

Eden od uporabnikov je med komentarji na omrežju X zapisal: "Tole je pa kar slabo vidt...glede na to, da ima sine inzulinsko crpalko povezano s telefonom, upam da cim hitreje resite...v kolikor bo trajalo dlje, upam da sporocite, da resimo drugace."

Druga uporabnica se je pohecala: "A se da objavit vsaj oceno, v kolokem času lahko pričakujemo odpravo izpada? Da wemo a gremo kr na kolektivca al nj še hangamo v pisarni."

Eden od uporabnikov je potreboval zdravnika: "Ko rabis nujno zdravnika, ampak ti vsakic prekine klic… nato pa ugotovis, da je zdravstveni dom v celoti na T-2 … T-2-ju pa je celotna infrastruktura pocepnila…"

Med komentatorji je še en šaljivec: "I mean, jst sm tudi za to, da se reče NE spletnemu nasilju. Ampak, da kr internete ugasnete, je pa mal extreme measure, a ni?"

Nove informacije, to je krivo za težave

"Obveščamo vas, da pri delovanju naših storitev občasno še vedno prihaja do motenj. Ekipe tehnikov delajo vse, da bi bilo omrežje v celoti vzpostavljeno v najkrajšem možnem času. Motnje so posledica večje napake na transformatorskem sistemu, zaradi katere je prišlo tudi do poškodbe rezervnega napajanja, ki bi sicer zagotavljalo nemoteno delovanje našega omrežja." so prek omrežja X sporočili okoli 14. ure.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 22
  • LukaMB 16:19 10.februar 2024.

    Zmotilo me je, da nismo imeli signala na mobilnem telefonu in to na dveh omrežjih in v današnji dobi bi bil lahko kak re-route narejen v primeru sile na druge ponudnike ne pa da mi piše no-service več kot 1 ...prikaži več uro, niti klicati nismo mogli ali pisati sms (pustimo internet ob strani).

  • jernej40 21:27 09.februar 2024.

    Ful dobr uporabnike obveščajo preko elektronskih medijev, da je prišlo do izpada. BUMBARJI.

  • rd2dmk2 15:35 09.februar 2024.

    oh, ja, in kolk jeznih uporabnikv se bere. da ne morjo delat ! uf, dargi moji, tole je bil pa BOB desetletja. pisarniški moljine morjo delat. kaj pa ? reševat spletne ankete, brskat po bolhi in avto-netu. flirtat. a veste ...prikaži več včasih v avtu naletim na radio 1 in njihove akcije. recimo znana je zastonj vinjeta. vnesi svojo registorsko in potem cel danposluši njihov program. ma se čudim da nek janez ne pobere vseh vinjet. uni janez k objav 384 na x-u na dan . al na uro. ne sme sam slišu. nimam X-a