Slovenija
11001 ogledov

To je razlog, da radar stoji na Celovški

Predvidena postavitev stacionarnih radarjev v Ljubljani. Anže Petkovšek Predvidena postavitev stacionarnega radarja na Celovški cesti 252 v Ljubljani.
MOL razložil, zakaj so radar postavili na Celovško in ne na katero drugo cesto v Ljubljani.

Ljubljansko mestno redarstvo je pretekli teden začelo nadzorovati hitrost vozil s samodejno merilno napravo, nameščeno v stacionarnih ohišjih. Ohišja so nameščena na Roški cesti pri hišni številki 17, na Dolenjski cesti pri hišni številki 43 in na Celovški cesti pri hišni številki 269.

Radar Kakšne mahinacije! Avto Celje za manj denarja dobilo veliko boljši radar od Ljubljane

Ljubljančana zanima, zakaj so radar postavili prav na Celovški cesti. "Na Celovški cesti je malo nesreč, tako da nam razložite zakaj ste radar postavili na to cesto," sprašuje med pobudami meščanov. Zanima ga, kakšna je statistika nesreč na tej cesti in kakšna je utemeljitev redarstva za postavitev radarja na omenjeni lokaciji. 

Gatso radar Avto To so lokacije, kjer vas bo meril superradar

"Pri določanju lokacij za postavitev samodejnih merilnih naprav smo za mnenje in predloge zaprosili Policijsko upravo Ljubljana, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MOL, Javno agencijo RS za varnost prometa, četrtne skupnosti MOL ter zavod Varna pot," razlagajo pri Mestnem redarstvu. "Kot vodilo pri izbiri lokacije smo upoštevali tri poglavitne dejavnike: lokacija v neposredni bližini šole, lokacija ob šolski poti in lokacija na vpadnici." 

Dodajajo, da Celovška cesta spada med prometno najbolj obremenjene ceste v Ljubljani, kjer tehnični elementi ceste omogočajo doseganje visokih hitrosti. "Pomemben dejavnik pri odločitvi za postavitev samodejne merilne naprave na Celovški cesti je bila tudi analiza prometnih nesreč v obdobju zadnjih treh let, ki jo je izdelala AVP na podlagi pridobljenih podatkov s strani Ministrstva za notranje zadeve," razlagajo pri MOL. "Pogost vzrok za prometne nesreče je prav neprilagojena hitrost."

Radar v Ljubljani Nič več potuhe Avto Od ponedeljka dalje na cestah Ljubljane ne boste več varni

Navajajo, da je marca 2017 v bližini lokacije samodejne merilne naprave prišlo do nesreče s smrtnim izidom. "Celovška cesta je bila kot kritična prepoznana tudi s strani PU Ljubljana." 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 08:31 09.oktober 2017.

    voziti po predpisanih omejitvah in problem je rešen

  • Žurnalček 08:31 09.oktober 2017.

    Če ste vi normalni , pol jaz res ne vem kaj je pamet in kaj nespamet ! A zato ker je prišlo do smrtne nesreče , vi postavljate radar !!!! Zakaj ga niste postavili na del tržnice Šiška , saj ...prikaži več so tam bili pred leti 4 mrtvi zaradi hitrosti , pa še šola je zraven ! Zgleda , da mislite na mala vrata pridet not , kot je hotel Kangler na velika ! Da vam ne bi namera zaribala , sam tolk pazite !

  • Waltter 10:47 08.oktober 2017.

    Glede vseh postavitev radarjev (ozr. nameravanih) je bil Maribor fenomen, postavljeni so bili takoj za vsakim križiščem in pred križiščem je bila hitrost 70 km/h v križišču pa 50 km/h - to je bilo narejeno zgolj za kasiranje in nič ...prikaži več drugega. Na celovški se mi je že 2x nabil nekdo v rit ko sem stal pred semaforjem - v tem primeru tudi radar ne bi pomagal. Bi pa verjel da država misli resno če bi kazni za prehitro vožnjo spremenila v družbeno koristno delo pa to ne neko v pisarnah..