Slovenija
3673 ogledov

To se je zgodilo z mladoletnico, ki na avtobusu ni želela maske

Zaščitna maska Profimedia
Primer iz lanskega septembra.

Kot poroča spletni portal 24ur.com se je sodišče v Celju odločilo ustaviti postopek zoper mladoletnico, ki je lani septembra na avtobus vstopila brez zaščitne maske. 

V obrazložitvi sklepa so zapisali, da kršitev pravil o uporabi mask v nobenem predpisu ni določena kot prekršek.

Spomnimo; mladoletnica je na avtobus vstopila brez maske in se nato zapletla v prepir z voznikom. Posredovala je policija, ki je dijakinjo tudi vklenila. Pojasnili so, da ne zato, ker ni želela uporabljati maske na javnem prostoru, pač pa zato, ker se je upirala postopku. 

Dijakinja se je na sodišču zagovarjala z molkom, vložila je pisni zagovor, poroča 24ur.com. Izpodbijala je ukrep obveznega nošenja zaščitnih mask in podala obširne navedbe o tem, zakaj je odlok protiustaven in nezakonit ter zakaj je nepravilno nošenje zaščitnih mask škodljivo.

V nadaljevanju je zagovornik podal še ugovor pravne narave in dodal, da dejanje, kot se očita obdolženi, ni prekršek, s čimer se je sodišče strinjalo. 

Koronavirus maska ČRNA KRONIKA Gorenjska Ni si hotel nadeti maske v trgovini

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 28
  • 6d27bf1a5689dbb4e902b7e95a57f065ae13bfc9 22:40 11.maj 2021.

    Ma jst bi jo brcnu dol z avtobusa kaj si pa misli mula da je. Zaradi takih in podobnih egoistov imamo v Evropi že celo leto krizo medtem ko so jo Kitajci zrihatli v dveh mesecih. Vi in vaša demokracija nas pokopavate

  • krucefiks 21:31 11.maj 2021.

    zdaj se bo pokazalo koliko kalaborantov je v sloveniji,ovce butnglavske

  • JZekspert 20:49 11.maj 2021.

    Pravilno, da jo pustijo pri miru, vsaj neka pametna odločitev naših sodišč (pomislite na gnusno preskakovanje vrst, kjer so vse oprostili), če bi imeli vsaj 5 Terškov, bi bilo vse drugače - punci bi bilo treba dat nagrado in poljubček ...prikaži več za pogum!! Punca, le tako strumno in pogumno še naprej v življenju, človek je odgovoren le sebi in svoji vesti, ne oziraj se na okolico, ki je občasno tudi 'diamantno trda' v glavo!!