Slovenija
16 ogledov

Točkovanje malčkov

Malčki iz Loke pri Zidanem Mostu so gostovali v domu upokojencev. Žurnal24 main
V otroški vrtec pri OŠ Krmelj je letos vpisanih več otrok, kakor je prostih mest. Čaka namreč 48 otrok, sprejmejo pa jih lahko le 17.

Kdo bo lahko šel v vrtec in kdo ne, bo na podlagi meril odločala posebna komisija.

Zbiranje točk
Po sprejetem merilu dobi največ točk, kar deset, otrok, ki mu je bil odložen vpis v osnovno šolo. Na drugem mestu je uvrščenost na čakalno listo v preteklem letu, sledi zaposlenost obeh staršev, težko zdravstveno stanje v družini, stalno prebivališče v občini oziroma krajevni skupnosti, oddaljenost od vrtca in podobno. S točkovanjem bo tako oblikovan prednostni vrstni red.

 

24dejstva

48 malčkov čaka na prostor v krmeljskem vrtcu, ki jih lahko sprejme le 17.

Ločevanje mlačkov
"Točkovanje ni rešitev," pravi svetnik Rudi Bec iz Krmelja in dodaja, da je najlaže ustanoviti komisijo in delati selekcijo. Z njim se strinjajo tudi drugi svetniki, saj so prepričani, da je rešitev težav v novih prostorih in ne v ločevanju malčkov.

V sevniški občini so pred kratkim do novih prostorov prišli malčki iz Loke pri Zidanem Mostu. Do zdaj so gostovali v domu upokojencev, zdaj pa so v prostorih obnovljene in dozidane podružnične šole v Loki.

Gradnja še letos
Velika prostorska stiska je tudi v Sevnici, kjer vrtec Ciciban s 15. oddelki deluje v petih hišah na štirih lokacijah. Nekatere stavbe v Šmarju so dotrajane in jih bo treba porušiti. Občinski svetniki so že potrdili investicijski program za gradnjo novega vrtca.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.