Slovenija
27 ogledov

Tožilka zahteva 20 let

Senat okrožnega sodišča je trenerju M. M. prisodil sedem let in pol zaporne kazn Žurnal24 main
Obsojeni trener. Odvetnik in tožilka sta se zoper kazen sedem let in pol pritožila.

“Predlagali smo, da se v določenem delu spremeni sodba in se ga v tem delu oprosti krivde. V določenem delu sodbe pa naj se postopek vrne v vnovično sojenje in se dodatno imenuje sodnega izvedenca,” je po četrtkovi pritožbeni obravnavi zoper obsojenega trenerja M. M. iz Športnega kluba Flip Piran povedal odvetnik Luka Zajc iz Odvetniške družbe Čeferin.

Najprej 29, nato še 19
Ovadba. Prva kazenska ovadba je trenerju M. M. očitala 29 kaznivih dejanj spolnega napada na deklice, mlajše od 15 let, v nadaljnji preiskavi pa je tožilstvo prejelo še 19 prijav za istovrstna kazniva dejanja.

Odločitev v enem mesecu
Na razsodbo prvostopenjskega sodišča se je pritožila tudi tožilka Janja Hvala in zahtevala, naj sodišče spremeni sodbo ter ugotovi, da je pri določenih dejanjih trenerja šlo za spolni napad in ne le za kršitev spolne nedotakljivosti, ki je milejša oblika kaznivega dejanja.

Tožilka tako znova zahteva, naj mu sodišče prisodi 20 let zaporne kazni. Sodišče naj bi svojo odločitev pisno podalo v enem mesecu.

Zlorabil 14 deklet
Koprsko sodišče je 35-letnega trenerja obsodilo na sedem let in pol zaporne kazni, ker je v zadnjih štirih letih na pripravah, potovanjih in tekmovanjih 39-krat zlorabil 14 deklet, mlajših od 15 let.

Senat je menil, da mu je bilo dokazano otipavanje deklic prek oblačil, varovanke naj bi tudi poljubljal ter jim slačil kopalke in se z njimi prhal; tako doma kot v tujini ter v službenem in prostem času. Preiskava koprskih kriminalistov se je začela na podlagi anonimne prijave staršev, ki so jo prejeli v ŠK Flip.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.