Slovenija
16223 ogledov

Trgovci rožljajo s stavko. Poglejte, za kateri dan

Nakupovalni voziček Profimedia
Za sindikat ponujeno ni sprejemljivo.

Uprava Tuša je danes podjetniškem sindikatu poslala ponudbo glede sindikalnih zahtev, ki pa za sindikat ni sprejemljiva, je za STA danes povedal sindikalist Andraž Mali. Sindikat bo o tem, ali bo napovedal stavko, glasoval še danes. Če bo padla odločitev za stavko, jo bo napovedal za 30. december, je dejal.

Mali je ocenil, da je ponudba vodstva Tuša korak h kompromisu, zato so še pripravljeni na pogovore. Če bodo dosegli dogovor, bodo napoved o stavki preklicali. Najtrši oreh je njihova zahteva, da se osnovna plača izenači z minimalno.

Leta 2021 ustanovljeni sindikat prav tako zahteva odpravo šikaniranja v poslovalnicah, zamenjavo poslovodij, ki po navedbah zaposlenih trpinčijo podrejene, uvedbo izobraževanja za poslovodje o varnem, zdravem in spoštljivem delovnem okolju v sodelovanju s sindikatom ter takojšnjo rešitev odprtih primerov mobinga v korist ustrahovanih delavcev.

Med zahtevami so tudi zagotovitev več delavcev na izmeno, natančen dogovor o načrtu za sistematično pridobivanje novih kadrov, vrnitev vseh odvzetih dodatkov, določitev konkretne poslovalnice in delovnega mesta, zaščita starejših delavcev in staršev majhnih otrok ter zagotovilo, da ob prenosu podjetja na novega lastnika, družbo Mercator, ne bo odpuščanj in nižanja delavskih standardov.

ljubljana 08.12.08 ljudje, blagajna, otvoritev Mercator Hipermarket Smartinska; Slovenija Slovenija Trgovcem je dovolj, s peticijo zahtevajo boljše plače

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:36 22.december 2023.

    "Najtrši oreh je njihova zahteva, da se osnovna plača izenači z minimalno." Pa kaj se mi gremo,konstantno poniževanje s plačo,ki ne dosega praga revščine!!!

  • Avatar Zoran
    StarMačk 20:09 21.december 2023.

    Namen pravnega instituta minimalne plače je, da v skladu z Zakonom o določitvi minimalne plače, določi in zasleduje cilj varovanja socialne in materialne varnosti zaposlenih v skladu z načeli Mednarodne organizacije dela, opredeljenimi v Konvenciji št. 131 o minimalni plači ...prikaži več in z načeli Evropske socialne listine in drugih mednarodnih dokumentov, ki opredeljujejo pravico do poštenega plačila za opravljeno delo, ki naj delavcu omogoča dostojno preživetje. Vse kar je manj bi moralo biti nezakonito!

  • Ender3 19:38 21.december 2023.

    Kaj še niso prodani Fortenovi. ?