Slovenija
50 ogledov

Triglav hoče in zmore

Triglav se bo za mesto v prvi ligi udaril z Interblockom v nedeljo v športnem pa Žurnal24 main
Kranj. Nogometašem obljubili “konkretno premijo” za uvrstitev v prvo ligo. Miran Šubic, direktor ND Triglav 2000 Kranj, svari tako in drugače.

Nogomet. Gorenjski se prvič po letu 2002 obeta nogometni prvoligaš. Nogometno društvo (ND) Triglav 2000 Kranj namreč v nedeljo čaka povratno srečanje kvalifikacij proti Inteblocku, pri čemer ima realne možnosti za uspeh, saj je na prvem srečanju slavil z 1:0, za nameček bo drugo srečanje igral doma. Kot pravi predsednik kluba Igor Velov, so “igralcem ponudili konkretno premijo za zmago”. Prepričan je, “da bodo v nedeljo na igrišču tako kot vso sezono dali vse od sebe in dokazali, da Triglav hoče in zmore v prvo ligo”.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Brez evforije
Triglav hoče in zmore,” je na novinarski konferenci zatrdil direktor kluba Miran Šubic. V isti sapi ostaja previden. “Ni evforije in je ne sme biti. Odigrali smo šele polčas, Interblock je še vedno nesporni favorit. Smo pa dokazali, da lahko z njim igramo enakovredno. Fante je treba umiriti, da ne bi podlegli bremenu,” je dejal. Trener Siniša Brkič bo lahko računal na vse igralce. Tudi na Zavrla, ki ima sicer zlomljen nos, vendar naj bi nastopil z zaščitno masko.

Kako naprej

Čeprav osredotočeni na nedeljsko tekmo, se v vodstvu kluba niso mogli izogniti vprašanjem o morebitni prvoligaški prihodnosti. Triglavani so se v letošnji drugoligaški konkurenci po proračunu uvrščali v zlato sredino, stroški prve lige pa bodo še večji. “Pravijo, da če imaš pol milijona za člansko moštvo, lahko tekmuješ,” je dejal Šubic, ugibanja, koliko od tega bi lahko zagotovili, pa je prepustil predsedniku kluba. “Vsi pravijo, da Gorenjska potrebuje nogometnega prvoligaša. Čas je, da to podprejo z dejanji,” je dejal Velov. “V vsakem primeru bodo morali sponzorji bolj prisluhniti kot do zdaj,” je dodal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.