Slovenija
43 ogledov

Trije s hrbtenico ali moderni ludisti

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
So si lahko privoščili, da so bili pogumni, ali so le naredili po svoji vesti, ne glede na ceno.

Ko sem se vračal z dopusta, sem bral o novem heroju delavskega razreda. Stevard letalske družbe JetBlue Steven Slater se je sporekel s potnico, po zvočniku robato povedal, da daje odpoved, vzel dve pivi, odprl zasilni izhod in se po drči za evakuacijo spustil z letala. Seveda ga zdaj kazensko preganjajo zaradi ogrožanja varnosti, pa tudi službe stevarda ne bo mogel več dobiti. Ampak mnoge navdušuje, da je imel jajca. Je to pogum ali pretirana vzkipljivost?

Moj stric je pred mnogimi leti prijazno nekam poslal svojega profesorja na pedagoški fakulteti. Ta namreč ni bral izpitov, ki so jih pisali študenti. Po nekaj neuspešnih opravljanjih mu je stric podtaknil polo, na katero je že doma prepisal odgovore iz knjige. In znova ni naredil izpita. Celotno zgodbo je nato povedal profesorju in seveda pedagoškega faksa ni nikoli končal, čeprav bi bil to njegov zadnji izpit. Pozneje pa končal strojno fakulteto. Je ravnal pametno ali noro? Bi vi ravnali enako?

Dovolj je! Tudi Rozalija Hartman je po 24 letih Loteriji Slovenije rekla, da ima dovolj. Dovolj tega, da tisti, ki si izplačujejo bajne plače, drugim zategujejo pasove. Nisem poklican, da sodim, ali se je odločila prav. Ne vem, ali ji bo brez pogodbe z Loterijo bolje ali slabše.

Vem pa, da cenim ljudi, ki si upajo reči, da imajo dovolj, in ne pustijo, da jih izkoriščajo. Morda se motim, ampak zdi se mi, da jih je z vsako generacijo manj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.