Slovenija
10 ogledov

Trinajst mrtvih, eden ovaden

Pred spustom po Savi nihče ni razmišljal, da so tovrstni čolni primerni za spust Žurnal24 main
Kriminalisti so zaključili preiskavo v zvezi s tragično nesrečo na HE Blanca in ovadili 50-letnega Posavca.

Kriminalisti Policijske uprave Krško so zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti na tukajšnjem okrožnem državnem tožilstvu ovadili 50-letnega Posavca. Po naših informacijah gre za lastnika čolnov in organizatorja spusta Milana Jamnika. Za tovrstna kazniva dejanja je zagrožena kazen do treh let zapora.

Preiskava v dveh smereh
Kot je povedal vodja kriminalistične policije France Božičnik, je preiskava potekala v dveh smereh. Raziskovali so okoliščine, ki so pripeljale do nesreče na samem prelivnem polju, in ugotovili, da ne gre za kaznivo dejanje. Sočasno pa so raziskovali tudi okoliščine nesreče čolna, ki se je kmalu na začetku zaletel v most v Sevnici in se razbil. Za ta primer pa so ugotovili, da gre za utemeljen sum kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Čeprav se je pri nesreči tega čolna izkazalo, da čoln in oprema nista primerna za plovbo po Savi, se je nesrečni spust nadaljeval.
 
Poročilo o preiskavi je bilo skupaj z ovadbo in 150. poročili, ki zajemajo tako inšpekcijske ugotovitve kot izsledke ostalih preiskav, podano na Okrožno državno tožilstvo Krško. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.