Slovenija
20 ogledov

Tudi novembrska plača v delih

Večina od nekaj manj kot tisoč zaposlenih v CPM bo celotno plačo prejela v poned Žurnal24 main
CPM. Prvi del plače že na računih zaposlenih. Regres obljubljajo do konca leta.

“Včeraj smo dobili nakazan prvi del novembrske plače v višini 200 evrov. Preostanek bo izplačan v ponedeljek,” je po petkovem sestanku z direktorjem Cestnega podjetja Maribor (CPM) Janezom Škobernetom povedala Barbara Matul, hišna sindikalistka CPM iz Sindikata cestnega gospodarstva Slovenije. “Smo zelo zadovoljni z dogovorjenim, če se bo le tako izšlo. Za zdaj nimamo namena zaostrovati razmer v podjetju,” je dodala.

“Še zaupamo direktorju”
Čeprav je bil del letošnjega regresa za letni dopust obljubljen do 15. decembra, ni bil izplačan.

Smo zelo zadovoljni z dogovorjenim, če se bo le tako izšlo. Za zdaj nimamo namena zaostrovati razmer v podjetju.
Barbara Matul, hišna sindikalistka CPM

Direktor Škoberne je včeraj sindikatu še enkrat obljubil in zagotovil, da bo regres izplačan do konca leta. “Dogovorjenemu še zaupamo in verjamemo. Besedo so držali tudi prejšnji mesec so,” je pojasnila prva sindikalistka v podjetju.

Na kolektivnem dopustu
Sicer pa so zaposleni v CPM od 15. decembra na kolektivnem dopustu, ki bo trajal do 14. januarja. Kot smo izvedeli, brez premora tečejo delovni procesi asfaltiranja, zimske službe in dežurstva. “Večina zaposlenih koristi letni dopust ali ure, zelo malo je takšnih, ki so na čakanju na delo doma, za kar prejemajo stoodstotno nadomestilo,” je razložila Matulova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.