Slovenija
12 ogledov

Tuje jim zelo diši

Novo predsedstvo želi po besedah Štromajerja (drugi z leve) izboljšati mednarodn Žurnal24 main
Po očitkih SAS, da je novo predsedstvo ŠOUL podvojilo sredstva za množične prireditve, smo pregledali še druge postavke letošnjega proračuna.

Po očitkih Samostojne akademske skupine (SAS), da je novo predsedstvo Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOUL) podvojilo sredstva za množične prireditve, smo pregledali še druge postavke letošnjega proračuna, ki znaša 7,1 milijona evrov. To je 1,5 milijona evrov več kot lani.

 

Zaključni račun

Brez odstopanj. Zaključni račun za leto 2008 je potrdilo še prejšnje predsedstvo ŠOUL. Iz dokumenta niso razvidna večja odstopanja med načrtovanimi in realiziranimi odhodki v letu 2008, so povedali na ŠOUL.

Mednarodni pisarni je ŠOUL letos namenil dvakrat več denarja kot lani. Nova je postavka sofinanciranje mednarodnih dogodkov v Sloveniji, ki lani ni obstajala, letos pa znaša 25 tisč evrov.

“V okviru te postavke je predvidena predvsem (so)organizacija mednarodnih kongresov študentskih organizacij in društev, ki so člani mednarodnih zvez,” je pojasnil Jernej Štromajer. Na ŠOUL so prepričani, da je treba finančno spodbuditi organiziranje zahtevnejših projektov. Novi projekti so še ŠOU predstavlja Evropo, Rektorska konferenca Jugovzhodne Evrope, Slovenija danes in Volitve v Evropski parlament – akcionizmi.

Množične prireditve
Zanimale so nas množične prireditve, za katere SAS zameri velikodušno sofinanciranje. Štromajer je naštel nekatere izmed njih: Škisova tržnica, Rock Otočec, Samo, da bo 6, Majske igre, Študentska arena in projekt Virus.

Poleg tega so povečali proračun za obštudijski dejavnosti Ski Opening s 4.300 na deset tisoč evrov ter Bruc z 19.067 na 55 tisočakov. Omenjenima sta se pridružila še Futsal – turnir v dvoranskem nogometu ter B.A.S.E. – šport, pri katerem padalec skoči z visoke stavbe.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.