Slovenija
25 ogledov

Turizem bo del Razvojne agencije Sora

Infotočka ostaja na mestu zdajšnjega sedeža LTO, ki se bo 1. julija preselila v Žurnal24 main
Recesija. LTO Blegoš bodo reorganizirali, saj želijo zmanjšati stroške njenega delovanja.

Lokalna turistična organizacija (LTO) Blegoš se bo do julija reorganizirala in se integrirala z Razvojno agencijo Sora (RAS). Pobudnica tega predloga je Občina Škofja Loka, ki je tudi ustanoviteljica LTO, sklep o reorganizaciji pa so že sprejeli v Občini Železniki. Občinski sveti občin Škofja Loka, Žiri in Gorenja vas - Poljane bodo o tem odločali v kratkem.

LTO bo ohranila avtonomijo
“Izvajanje dejavnosti pospeševanja turizma je bilo treba organizirati učinkoviteje in bolj ekonomično ter pravnoformalno jasno, kar je mogoče in smotrno izvesti samo v sklopu RAS, kjer bosta zaradi njihovih bogatih izkušenj predvsem na področju vodenja evropskih, regionalnih in nacionalnih projektov možni obogatitev in nadgradnja delovanja določenih programov,” so zapisali na Občini Škofja Loka. LTO bo postala del RAS, obenem pa bo ohranila svojo avtonomijo; ukinila se bo le njena pravnoorganizacijska oblika. Na RAS se bodo prenesle tudi vse pogodbe in projekti LTO, prevzela pa bo tudi vse tri delavke LTO.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.