Slovenija
16 ogledov

Türk v novomeški vojašnici

1/15
Žurnal24 main
Danilo Türk dopoldne skupaj z Ljubico Jelušič na obisku novomeške vojašnice, kjer si je ogledal usposabljanje naših vojakov, ki bodo odpotovali v Afganistan.

Predsednik Danilo Türk si je skupaj z obrambno ministrico Ljubico Jelušič in načelnikom generalštaba Alojzom Šteinerjem v vojašnici v Novem mestu ogledal usposabljanje pripadnikov 14. kontingenta Slovenske vojske, ki bodo jeseni odpotovali na mednarodno misijo v Afganistan.

Vidim, da je motivacija naših vojakov zelo dobra. Na svoje nove naloge v Afganistan bodo odpotovali primerno pripravljeni; so ustrezni pripravljeni in ustrezno opremljeni, lahko jim zaupamo,“ je ob tem povedal vrhovni poveljnik obrambnih sil Slovenije Danilo Türk.

Na pot sredi oktobra, mentorji iz Amerike
Pripadniki 14. slovenskega kontingenta v mirovni operaciji ISAF bodo jeseni prevzeli samostojno vodenje lastne Operativne skupine za mentorstvo in povezavo. Trenutno poteka druga faza usposabljanja, v kateri je poudarek na skupinskem urjenju.

V drugi polovici julija se je slovenskemu kontingentu pridružilo 12 pripadnikov ameriške vojske, ki bodo dopolnjevali mentorstvo nekaterim dolžnostim v poveljstvu in eni izmed petih čet afganistanskega bataljona.

Celotni kontingent bo odšel v Afganistan predvidoma v sredini oktobra, pred prevzemom naloge na zahodu Afganistana pa bo opravil še dodatna usposabljanja na območju odgovornosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.