Slovenija
329 ogledov

Uničena tri motorna vozila, poškodovane hiše, to je sledilo

požig Koper PU Koper
Policija je izsledila osumljenca za požar, v katerem je nastalo več kot 200.000 evrov škode.

Policisti PU Koper so bili 9. maja ob 4.07 obveščeni o požaru v Kopru. Požar je izbruhnil v nočnih urah. Gasilcem je uspelo s hitro intervencijo preprečiti nadaljnje širjenje ognja in požar pogasiti. 

Policisti in kriminalisti PU Koper so pričeli s policijsko preiskavo požara na Vodopivčevi ulici v Kopru, v katerem je bilo uničenih več motornih vozil. Ob tem pa so bile huje poškodovane tudi tri stanovanjske hiše, pred katerimi so bila pakrirana motorna vozila. 

V času požara je bilo v stanovanjskih hišah, ki jih je zajel ogenj, več stanovalcev, ki so zaradi požara zbežali iz svojih domov, da bi si rešili življenja. 

Skupna materialna škoda je po podatkih policije ocenjena nad 200.000 evrov.

Osumljenec v priporu

"Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je kaznivega dejanja utemeljeno osumljen 38-letni storilec, doma z območja Kopra, ki ga sumimo tudi več kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari na območju Kopra, ki so še v fazi preiskave," so sporočili s PU Koper. 

Kriminalisti so osumljenega izsledili in pridržali ter v fazi preiskave pri njem opravili med drugim tudi hišno preiskavo, pri kateri so bili najdeni in zaseženi dokazni predmeti.

Osumljeni je bil priveden na zaslišanju k preiskovalnemu sodniku, ki je včeraj zanj odredil pripor. 

Za kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti (po čl. 314/IV KZ-1) je zagrožena kazen do 5 let zapora. 

"Zahvaljujemo se vsem občanom, ki so nam priskočili na pomoč pri preiskavi kaznivih dejanj," so še zapisali policisti. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.