Slovenija
1465 ogledov

Uradno, tudi ta dva kandidata v boj za predsedniški stolček

Angelca Likovič Žurnal24 main
Na volitvah prihodnji mesec bomo, kot kaže, izbirali med sedmimi kandidati.

Danes je potrebne podpise vložila Angelca Likovič. "V Sloveniji moramo živeti bolj pravično in v večjem medsebojne razumevanju," je dejala kandidatka zunajparlamentarne stranke Glas za otroke in družine. Kot je dejala, bo njena volilna kampanja skromna, saj bodo zanjo namenili okoli 15.000 evrov. Primc je povedal, da bodo šli "od srca do srca ter od vrat do vrat". Pojavili se bodo po celi Sloveniji, udeležila pa se bo tudi soočenj na televiziji.

"Odločilo se bo ljudstvo, ki si v Sloveniji želi spremembe," je poudarila in dodala, da kakršenkoli rezultat na volitvah bo dosegla, ga bo sprejela z odprtimi rokami, saj je to glas ljudstva. Napovedala je, da bo sledila življenju in delu na področju celotne države in se zavzemala za večjo rodnost, za pomoč mladim pri zaposlitvi in pri stanovanjskih težavah, za kmete, invalide in osamljene.

Likovičevo mora kot uradno kandidatko za predsedniške volitve potrditi še Državna volilna komisija, o čemer bodo predvidoma odločali na četrtkovi seji.

Boris Popovič | Avtor: Nataša Čepar Nataša Čepar
Popovič: "Boljši bi bil od Pahorja"

Kandidaturo je vložil tudi koprski župan Boris Popovič. Prepričan je, da bi predsedniško funkcijo opravljal precej bolje kot aktualni predsednik Borut Pahor, na volitvah pa pričakuje zelo dober rezultat.

Z opozorili o omejenih pristojnostih predsednika republike se Popovič ne strinja. "Mediji nas hočete prepričati, da je predsednik države biti popolnoma brez veze, ampak jaz sem prepričan, da temu ni tako," je dejal. Predsednik države ima namreč po njegovih besedah kar nekaj pooblastil in kar nekaj moči, tako formalne kot neformalne. "To je treba izkoristi in imeti nekoga, ki to zna in hoče narediti iz Slovenije uspešno državo," je dodal.

Javnomnenjske raziskave, ki mu kažejo okoli 2,5-odstotno podporo, pa je komentiral z besedam: "To je odlično, saj nismo še niti začeli". Takšen rezultat je po njegovem njegovem mnenju zanj vzpodbuden, saj ankete niso delali samo v Kopru, ampak v celotni državi. "Pričakujem zelo dober rezultat," je dodal Popovič.

Milan Brglez Znan datum volitev Slovenija Predsedniške volitve 2017 bodo ...

To je njuna konkurenca

Popovič se je z vložitvijo kandidature pridružil petim kandidatom, ki so to doslej že storili. To so aktualni predsednik republike Borut Pahor, predsednica NSi Ljudmila Novak, kamniški župan Marjan Šarec, ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič in kandidatka stranke Glas za otroke in družine Angelca Likovič.

Pahor, Novakova, Šarec in Makovec Brenčičeva so že uradni predsedniški kandidati, saj je Državna volilna komisija njihove kandidature že potrdila. Kandidaturi Likovičeve in Popoviča pa naj bi obravnavala na seji v četrtek.

V prihodnjih dneh - rok za vložitev se izteče v sredo - je pričakovati vsaj še vložitev kandidature evropske poslanke Romane Tomc, ki jo predlaga SDS.

Milan Jazbec Slovenija Milan Jazbec se umika iz predsedniške tekme

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 11:16 26.september 2017.

    Ne dvomim ,da je vsak boljši od Pahorja !

  • dd 10:56 26.september 2017.

    Ali Pahor še izvaja svoje delovne demonstracije? Jaz bi ga rabila, da bi mi pomagal pokositi travo. Z njim bi gotovo uživala.

  • dragec 07:26 26.september 2017.

    Čarovnica in mafiozo - dobra izbira