Slovenija
31 ogledov

Uskladiti urnike in delati ob nedeljah

Trgovci in obrtniki v koprskem mestnem jedru morajo biti bolj podjetni, je prepr Žurnal24 main
Koper. Trgovci, obrtniki in drugi naj se povežejo ter čim več iztržijo od množice potnikov z ladij.

Posli. V drugi polovici meseca bo v Koper priplula prva potniška ladja letos. Leta 2005 so našteli 1.100 obiskovalcev s potniških ladij, lani 37.252, letos naj bi jih bilo skoraj 150 tisoč.

Nekatere ladje bodo imele v Kopru prvi postanek, ko bodo denarnice turistov še polne. Kaj bo tej množici ponudilo mesto? Kaj imajo lahko od njih trgovci, obrtniki in drugi poslovneži v koprskem središču ter kako naj se organizirajo, da bodo lahko aktivno sodelovali pri upravljanju mesta? Uskladiti bodo morali urnike in imeti odprte trgovine tudi ob nedeljah, so se včeraj o sodelovanju pri upravljanju mestnega jedra znova pogovarjali na srečanju predstavnikov trgovcev, obrtnikov in občine.

Spomnimo, Koper je del pilotskega projekta mestnega menedžmenta, ki so se ga lotili v petih občinah. Gre predvsem za skrb pri ohranitvi starih mestnih jeder in njihovega nadaljnjega razvoja. V okviru projekta so opravili tudi anketo o zadovoljstvu med gostinci in trgovci; glede na lokacijo so najbolj zadovoljni na Pristaniški in Čevljarski ulici, najmanj pa na Kidričevi ulici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.