Slovenija
17 ogledov

Usoda Duhovnikove

Žurnal24 main
Neuradno. Nova Darsova cenitev kaže, da je podjetnik Kovačič za zemljišče dobil celo premalo.

V torek se izteče rok, ki ga je Računsko sodišče (RčS) Republike Slovenije naložilo Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars), da pregleda vsa izplačila odškodnin za zemljišča na odseku dolenjske avtoceste. Predsednik RčS Igor Šoltes nam je potrdil, da bo, če s popravljalnimi ukrepi ne bodo zadovoljni, zahteval razrešitev predsednice uprave Darsa Mateje Duhovnik.

Vrsta pozivov
Razrešitve
. RčS je do zdaj že večkrat pozvalo k razrešitvam: trikrat ministre, dvakrat direktorje javnih podjetij, enkrat pa je bila na udaru bolnišnica. Časovnica. V tokratnem primeru bo RčS predvidoma do aprila Darsovo poročilo pregledalo in se odločilo o ukrepih. Če bodo ocenili, da gre za hudo kršitev dobrega poslovanja, bodo zahtevali razrešitev Mateje Duhovnik.

Dars se je zavil v molk
Spomnimo, decembra je RčS ugotovilo, da je Dars preplačal zemljišče podjetnika Mirka Kovačiča, ter mu naložilo 90 dni, da preveri ustreznost dogovorov in izplačanih odškodnin. Po naših neuradnih podatkih so Kovačiča v tem času vnovič obiskali cenilci, ki naj bi tokrat ugotovili, da mu je Dars plačal celo premalo. Na Darsu nam obiska cenilcev niso želeli ne potrditi ne zanikati. Prav tako niso želeli komentirati vsebine poročila, so pa dejali, da ga bodo na RčS posredovali v predvidenem roku.

Na očitke, da so se osredotočili le na Kovačiča, ne pa tudi na odškodnino za zemljišče Lužarjevih, ker so v tem primeru posredovali iz kabineta premierja, pa je Šoltes odgovoril, da gre “le za preusmerjanje pozornosti od bistvenega k nebistvenemu.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.