Šport
24 ogledov

Cimos brez Lige prvakov, Branik že doma razrešil vse dvome

Radojkovič Cimos Koper Saša Despot
Rokometaši koprskega Cimosa so v Franciji po porazu proti gostitelju turnirja ostali brez možnosti za nastop v Ligi prvakov. Rokometaši mariborskega Branika pa so v prvem predkrogu evropskega pokala EHF na domačem igrišču premagali luksemburški Dudelange z 39:24 (21:16).

Rokometaši koprskega Cimosa so po porazu z gostitelji turnirja povabljencev, francoskim Saint Raphaelom, zapravili priložnost, da v tej sezoni - ob Gorenju in Celju PL - nastopijo v Ligi prvakov. Na nedeljski tekmi za tretje mesto se bodo pomerili s poljsko Wislo iz Plocka, ki je v današnji prvi polfinalni tekmi klonila proti nemškemu HSV iz Hamburga s 26:28 (16:15).

Koprčani so po nekoliko slabšem uvodu v nadaljevanju vendarle strnili svoje vrste ter se v prvem polčasu povsem enakovredno zoperstavili favoriziranim gostiteljem, ki so v minuli sezoni osvojili tretje mesto v francoskem prvenstvu, in na velik odmor odšli z neodločenim izidom (13:13). Izbranci koprskega trenerja Fredija Radojkoviča so obupno odprli drugo polovico tekme, razigrani gostitelji so jim že v četrti minuti nadaljevanja ušli na +4 (17:13), tega zaostanka pa navkljub velikemu trudu niso zmogli nadoknaditi. V slovenski ekipi je bil najbolj učinkovit Matjaž Brumen, ki je dosegel deset golov, medtem ko je Nikola Manojlović prispeval tri. Pri gostiteljih turnirja je Raphael Caucheteux dosegel šest zadetkov.

Koprska zasedba se bo v nedeljo za tretje mesto pomerila s poljsko Wislo iz Plocka, ki je v današnjem prvem polfinalnem obračunu izgubila z nemškim Hamburgom. Mali finale bo na sporedu ob 16.30, veliki finale ob 19. uri, zmagovalec tega dvoboja pa bo nastopil v skupini A (francoski Montpellier, ruski Čehovski medvedi, nemški Flensburg-Handewitt, španski Reale Ademar Leon ter zmagovalec kvalifikacijskega turnirja v Beogradu, kjer konec tega tedna nastopajo beograjski Partizan, portugalski Porto, Sloga iz BiH in črnogorski Lovčen).

Kvalifikacijski turnir za Ligo prvakov:

Polfinale:
Wisla Plock : HSV Hamburg  26:28 (16:15)

Saint Raphael : Cimos Koper  28:23 (13:13)

za 3. mesto:
Wisla Plock : Cimos Koper (nedelja)

Finale:
HSV Hamburg : Saint Raphael (nedelja)

Renato Vugrinec igra odlično in bo ena glavnih nevarnosti za Koprčane. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Branik že doma razrešil vse dvome

Rokometaši mariborskega Branika so vse dvome o napredovanju v drugi predkrog novonastalega tekmovanja pod okriljem Evropske rokometne zveze, ki je združila Pokal pokalnih zmagovalcev in Pokal EHF, razrešili na prvem dvoboju. V domači dvorani Tabor so zanesljivo in brez večjih težav zanesljivo premagali luksemburškega predstavnika Dudelange, povratna tekma, ki bo v soboto, 15. septembra, v Dudelangeju bo tako zgolj formalnega značaja.

V prvem polčasu so se gosti iz Luksemburga dobro kosali s favoriziranimi Mariborčani, v drugem pa jim niso bili enakovredni v nobenem elementu igre. Izbranci domačega stratega Marka Šibile so iz minute v minuto višali svojo prednost, najvišjo pa dosegli ravno na koncu tekme, ko so povedli s +15.

Na današnji tekmi je blestel Renato Vugrinec, povratnik na slovensko domačo sceno je dosegel kar 13 golov, izdatno pomoč pa je imel v Mihi Zarabcu, ki je vpisal osem zadetkov, medtem ko je Simon Razgor prispeval šest golov. Pri gostih je bil najbolj učinkovit Martin Hummel s 13 zadetki.

Pokal EHF, 1. predkolo, 1. tekma:

Maribor Branik : Dudelange  39:24 (21:16)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.