Slovenija
102 ogledov

V času žleda ponudila prebivališče

Sandra Kapel
1/4
Anže Petkovšek
Primorka Sandra Kapel je žrtvam vremenske ujme februarja v uporabo brezplačno ponudila družinski apartma. Njena ponudba, ki so jo številni delili prek Facebooka, je k podobnim dejanjem napeljala še druge.


"Ko smo doma videli, s kakšnimi težavami se spopada prebivalstvo nedaleč od nas, sva se z možem začela pogovarjati, kaj lahko mi naredimo, da jim bo vsaj nekoliko lažje,"
se začetkov akcije spominja Primorka Sandra Kapel. Kot pravi sama, si v tistem trenutku namreč ni znala niti predstavljati, kako je brez elektrike, tople vode, še posebej družinam z majhnimi otroki.

Odziv je bil izjemen

Z možem sta se tako odločila za posebno dobrodelno gesto – prek Facebookove strani, kjer sicer turistom oddajajo družinski apartma, sta se prizadetim odločila brezplačno oddati apartma. "Sprva sva označila le par ljudi, morda kakšne tri, štiri prijatelje iz Postojne, nato pa je sledil izjemen odziv. Številni so objavo delili, klicali so nas tudi z radijskih postaj in tako širili novico ter naše kontakte, kamor nas ljudje lahko pokličejo," pripoveduje Kapelova.

V uporabo gospodinjske aparate


Nanje pa se je kar hitro potem obrnila tudi gospa, ki je želela, da bi se v apartma začasno nastanila njena hči z otroki. Čeprav kljub že sklenjenemu dogovoru "vselitve" nato ni bilo, pa se je Kapelova odločila posebno akcijo razširiti. Ponudila je tudi brezplačno uporabo gospodinjskih aparatov – "marsikomu prav pride namreč že pralni stroj ali štedilnik, saj šele ko ostaneš brez elektrike, spoznaš, kako odvisni smo od nje".

Zakaj apartma nato ni bil oddan, Kapelova ne ve. "Morda ljudje v tistem trenutku še niso bili pripravljeni kar tako zapustiti svojih domov, morda akcije tudi nisem izpeljala primerno – bolje bi namreč bilo, da bi se v tistih dneh usedla v avtomobil in odpeljala v Postojno."

Njena gesta pritegnila še druge

So pa njeni človekoljubni gesti nedvomno sledili drugi, saj so se po prvem koraku, ki ga je storila ravno Kapelova, podobne ponudbe začele kar vrstiti. "V naši državi je kup praznih nepremičnin, ki bi jih na podoben način lahko večkrat izkoristili in tako pomagali marsikomu v stiski," razlaga 36-letna Primorka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.