Slovenija
45 ogledov

V dveh tednih pet ljudi izgubilo zavest

Panogo karavaninga je gospodarska kriza prizadela med prvimi. Upad prodaje je po Žurnal24 main
V novomeški Adrii je v 14 dneh kar pet delavcev potrebovalo nujno medicinsko pomoč. Vzrok: vročina v proizvodni hali in preobremenjenost, piše portal Dolenjskanews.

V novomeškem zdravstvenem domu so potrdili, da so njihovi reševalci v kratkem obdobju v omenjenem podjetju posredovali trikrat. In sicer zaradi poškodbe pri padcu in še dveh primerih, ki sta se zgodili 1. in 2. junija. Neuradno je šlo za hiperventilacijo oz. dehidracijo, piše Dolenjskanews.

V službi za odnose z javnostmi pri Adrii pa so povedali, da so obravnavali štiri primere.

Po navedbah anonimnih virov prostori, kjer poteka proizvodnja, niso izolirani in hlajeni. Zaposleni naj ne bi smeli klicati reševalcev, a naj bi kljub prepovedi poklicali pomoč.

V Adrii pojasnjujejo, da so zabeležili štiri primere slabosti zaposlenih. V treh primerih so posredovali reševalci, v enem ne. Zanikajo, da bi prepovedali klicanje reševalcev in da v teh dneh vročina v proizvodnji ni tako neznosna.

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 17
  • erikkk 07:34 06.junij 2016.

    se mi zdi da je kravata

  • erikkk 07:32 06.junij 2016.

    Kako pa si vrh novomeškega Adria predstavlja varnost delavcev ???Izjava da ne smejo klicat reševalce je naravnost šokantna.Tole je vsekakor zasdeva za kriminaliste ...

  • Žurnalček 17:30 05.junij 2016.

    Najprej ni 5 ampak štirikrat . Postavlja se vprašanje kako do sedaj niso padali 55 let , zdaj pa kar naenkrat in to v MAJU mescu !!!! Ja pol bo julija ena sama nezavest in boste lahko poročal kolko delavcev ...prikaži več dela , kolk jih je pa v nezavesti. Rečmo da je plehnata streha in spodaj ni dobra izolacija . Na steho škropilnice in pustiti vodo da hladi streho !