Slovenija
20806 ogledov

V javnost curljajo prva imena: Državni zbor bo prvič vodila ženska

Svoboda Anže Petkovšek Volilni štab stranke Svoboda
“Bila bi počaščena, če bi me predsednik stranke predlagal na to mesto. O tem sicer nato odloča državni zbor," je za N1 dejala Klakočar Zupančič.

Po informacijah portala N1 bo zakonodajno vejo oblasti prvič v zgodovini samostojne Slovenije vodila ženska. Gre za nekdanjo sodnico in podpredsednico Gibanja Svoboda Urško Klakočar Zupančič.

Če bo Klakočar Zupančič postala predsednica Državnega zbora, gre pričakovati, da bo zunanja ministrica postala predsednica stranke SD Tanja Fajon.

“Bila bi počaščena, če bi me predsednik stranke predlagal na to mesto. O tem sicer nato odloča državni zbor," je za N1 dejala Klakočar Zupančič.

Do njene izvolitve bo ustanovno sejo vodil Miroslav Gregorič (Gibanje Svoboda), 73-letni strokovnjak za jedrsko varnost.

Macerl, Bobnar in Lindav mogoče, Vesel, Mrak in Bertoncelj zagotovo ne

Kaj pa druga imena? "Imamo dogovor, da do torka, ko se prvič sestanemo vsi koalicijski partnerji, v javnosti ne govorimo o imenih. Smo si jih pa med seboj izmenjali," je bodoči mandatar Robert Golob včeraj dejal za TV Slovenija.

Kljub temu pa je po posredovanju voditeljice oddaje Tarča Erike Žnidaršič izdal nekaj namigov. Vprašala ga je, ali so med kandidati za vodilna mesta morda Uroš Macerl, Tatjana Bobnar ali Boštjan Lindav, Golob pa je odvrnil: "No, nekatere ste celo zadeli."

Razkril je tudi, da v igri za finančnega ministra ni Tomaža VeselaMojmirja Mraka in Andreja Bertonclja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 27
  • Ender3 23:52 29.april 2022.

    Če bi veliki vodja imel takšne izobražene kadre svoje, koruzne vlade ne bi sestavljal z diletantov izdajalcev, kriminalcev in kopriv. Na vrhu vseh pa postavil g.Pojbiča, kot izjemnega intelektualnega primereka SDS.

  • Šustet 18:11 29.april 2022.

    E moj Krek,kak si prilezio gor ,tak boš odišo dol, žal ampak prihajajo bolj sposobni

  • Avatar luckyss
    luckyss 15:13 29.april 2022.

    Počakajmo in bomo videli...Kdor vnaprej nekaj pametuje in obsoja, le kaže obup ob tem, ker so njegovi popušili...

Sorodne novice