Slovenija
17 ogledov

V Laškem še brez odločitve

Žurnal24 main
Se bodo v Laškem po odločitvi, da ne bodo prodali svojega deleža v Mercatorju hrvaškemu Agrokorju, pridružili konzorciju bank pri skupni prodaji Mercatorja? Nadzorniki danes tudi o postopkih dezinvestiranja.

Družbe Pivovarna Laško, Pivovarna Union in Radenska, ki imajo v Mercatorju skupaj 23,34-odstotni lastniški delež, po odločbi urada za varstvo konkurence trenutno ne smejo prosto razpolagati z deležem v največjem slovenskem trgovcu. Varuh konkurence je razpolaganje z delnicami Mercatorja omejil tudi bankam NLB, NKBM, Abanka Vipa, Banka Celje, Gorenjska Banka in Banka Koper.

Uprava Pivovarne Laško z Dušanom Zorkom na čelu bo danes nadzornemu svetu med drugim predložila podatke o vseh postopkih dezinvestiranja. Potem ko je padla odločitev, da Laško svojega deleža v Mercatorju ne bo prodalo hrvaškemu Agrokorju, je pričakovati odločitev, ali se bo pridružilo konzorciju bank pri skupni prodaji Mercatorja.

Banke so še pred odločbo urada skupaj z nekaterimi finančnimi družbami pripravile osnutek sporazuma o skupni prodaji Mercatorja. Varuh konkurence je ta teden ugotovil, da naj osnutek dogovora o prodaji večine Mercatorja ne bi omejeval konkurence, kar pomeni, da bi se bančni konzorcij lahko lotil skupne prodaje. Neuradno naj bi se konzorciju pridružila tudi Pivovarna Laško s svojim deležem, s čimer bi bilo naprodaj več kot 50 odstotkov Mercatorja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.