Slovenija
15 ogledov

V Maribor prihaja festival Mladi Maribor

Slovenija 09.10.08, maribor, fotka, foto: barbara leskovar Barbara Leskovar
Prvi festival Mladi Maribor. Osrednje dogajanje na Trgu Leona Štuklja.

Od 18. do 31. maja bo v Mariboru potekal prvi festival Mladi Maribor. "V bistvu je festival Mladi Maribor kot neka nadgradnja ali trajnostni učinek Evropske prestolnice mladih in tudi Evropske prestolnice kulture, saj so organizacije sodelovale že prej," razlaga višja svetovalka za mladino na Mestni občini Maribor Martina Rauter.

Sicer v Mariboru že sedaj poteka veliko kvalitetnih prireditev, zato so pod enim naslovom v večnem mesecu mladosti želeli povezati mlade, mladinske organizacije, izobraževalne institucije, kulturne in športne institucije oziroma vse, ki želijo soustvarjati mladostni utrip v mestu. Nabrali so več kot 60 dogodkov, ki se bodo odvijali v maju, osrednje prizorišče pa bo Trg Leona Štuklja v Mariboru.

"Na Štuku imamo dvakrat kino, predavanja o boju proti zlorabam ob glasbi, prepovedanim substancam, proti alkoholu, drogam, do določene ure prav tako ne bomo točili alkohola. Med drugim bomo z visoko šolo za gostinstvo in turizem izvedli tudi izobraževanje iz kuhe in pitja vina," še dodaja Rauterjeva.

Časovna kapsula

"Da se bomo spomnili vseh dogodkov ob prvem festivalu Mladi Maribor s Prvo gimnazijo Maribor in muzejem narodne osvoboditve pripravljamo tudi časovno kapsulo, v kateri bomo za 25 let shranili vse gradivo," razkriva Rauterjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.